Forskning: Hundägare mår bättre och lever längre

Foto: Unsplash

Hundpromenaderna minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, visar en studie från Harvard.

Hundägare löper 11 procent lägre risk att insjukna i hjärtsjukdomar, jämfört med de som inte äger en hund.

Detta har forskare kommit fram till efter en 12 -årig studie från Harvard Medical School.

All motion som hundägarna får av att rasta hunden leder till ett friskare hjärta. ”Bara” av att kela med sin hund sjunker blodtrycket, något som kallas för “the pet effect”. Hundarna sänker även stressnivån hos ägaren, så att blodtrycket och pulsen inte går upp lika högt under hårt tryck, samt sjunker fortare till normala nivåer.

Hundägare har lägre kolesterol- och triglyceridnivåer. Studien visade att hundägarna hade 33 procents lägre risk för att dö. Studien visade också att det var personer som levde som singlar som fick bästa hälsoresultaten av att äga en hund, således är hunden som sällskap en väldigt viktig del.

En annan ny studie, gjord på 2000 personer, visade på att hundägare går i genomsnitt 870 km per år, vilket betyder att de är mer vältränade än icke-hundägare. Dessutom så visade hundägare bättre resultat när det gäller mental hälsa och minskade stressnivåer. Hundägare har en bättre hjärthälsa och lever längre, särskilt de som har jaktraser. Enligt en annan studie ska hundägare även leva ett mer socialt liv och vara mer extroverta än icke hundägare.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.