Smarthalsband som håller koll på din hunds hälsa

Foto: Invoxia

Det franska företaget Invoxia har tagit fram Smart Dog Collar, ett hundhalsband där du även kan fästa kopplet, som kan hålla koll på andning och hjärtfrekvens, och som också fungerar som en gps- och aktivitets-tracker, skriver The Verge.

Med halsbandet kommer en app för att kunna hålla koll på hälsodata, du kan också se var din hund befinner sig samt få varningar om hunden befinner sig utanför en viss zon.

När det gäller varför du behöver veta din hunds vitala tecken, säger Invoxia att det kan vara användbart för husdjur efter operation, att övervaka hur husdjur kan reagera på medicinering eller för att hålla ett öga på dem med kända hjärt- och luftvägssjukdomar. Vanligtvis märker ägare ofta att något är fel med deras husdjur, för sent. Smart Dog Collar kan hjälpa djurägaren att i ett tidigare skede se om hunden mår dåligt och på så vis åka till veterinären tidigare.

Det finns dock en hake. För närvarande är Invoxia-halsbandet endast för medelstora till stora hundar. Det beror på att det är svårt att miniatyrisera radartekniken till en storlek som skulle vara bekväm och lätt nog för mindre husdjur, som dvärghundar och katter.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.