Dubbelt så många hundar avlivas hos tullen – smugglingen ökar

Foto: pixabay

Tullverket stoppar nu rekordmånga smuggelhundar och antalet som har behövt avlivas av tullen har dubblerats de senaste två åren.

Så länge efterfrågan på hundar är hög i Sverige ses ingen minskning av den stora mängden smuggelhundar som dagligen rullar in i Sverige.

Under urusla förhållanden föds valpar upp av tikar som föder kull efter kull i smutsiga små utrymmen utan dagsljus och regelbunden mänsklig kontakt. Många gånger sägs hundarna som kommer in i Sverige, vara så kallade gatuhundar medan de i själva verket föds upp på smutsiga valpfabriker i Europa.

Svarta marknaden med hundhandel är en lukrativ miljardaffär där oskyldiga djur får sätta livet till. Ett hundliv har inget värde för dessa grymma människor, de ser bara hundarna som snabba pengar. Hundvalpar drogas och stängs in i små utrymmen, ofta med tejpade tassar och tejpade nosar under en grym transport till Sverige.

Över 170 hundar har avlivats efter misstanke om hundsmuggling de senaste två åren.

Över 170 hundar har avlivats efter misstanke om hundsmuggling de senaste två åren. Det är en dubblering jämfört med 2018 och 2019. Fram till oktober 2021 stoppades över 480 hundar av tullen, vilket är en kraftig ökning om man jämfört med de två föregående åren då drygt 200 hundar stoppades av tullen under samma period, skriver nyheter24.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.