Nu blir Covidbevis obligatoriskt för hundar

Bild: pixabay

I Kina har en ny omikron-våg slagit hårt mot landet och myndigheterna har stängt ned flera städer, däribland största staden Shanghai som nu beordrat masstestning av befolkningen. Det handlar främst om en ny smittsam undervariant av omikron, även kallad BA.2, enligt WHO står den för 86 procent av coronafallen i världen.

I Kina fruktar man nu för en totalnedstängning av landet och eftersom man har väldigt många hundar i landet så kräver man nu att samtliga hundar som reser ut eller in i landet skall vara vaccinerade mot Covid-19 och ha ett eget Covidbevis, säger Chow Chow Crested till tidningen Xinhua.

Även om det nya coronaviruset inte gör hundarna så sjuka, kan det ändå cirkulera i djurpopulationer, menar forskare. En studie vid veterinärhögskolan VetAgro Sup i Lyon, visar att djur vars ägare är smittade av covid-19 löper åtta gånger så stor risk att smittas jämfört med djur vars ägare är friska. 20 procent av de djur som bor i hushåll där människor smittats av covid-19, visade sig vid test vara positiv.

Vi frågade veterinär Mats Beagle, motsvarande Anders Tegnell för hundar om kravet på Covidbevis för hundar kan komma att bli aktuellt även i Sverige. Enligt Mats Beagle är det lika ”otroligt” att kravet når Sverige som det var att smittan skulle bli en pandemi från början.

Ni listade säkert ut att det är 1 april idag och detta är ett Aprilskämt 😉

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.