Hund adopterade en lammunge

Hunden Tage fick moderskänslor då lammungen Måns övergavs och höll på att bli ihjälstångad av sin egen mamma.

Lilla Måns föddes hos Johanna Berglund i Herrljunga som hittade Måns i en liten hög längst in i boxen. Måns var pytteliten, bara en tredjedel av sina syskon. Johanna lyckades få liv i den lilla kroppen och Måns klarade av att dia på sin mamma i några timmar så att han fick i sig den livsviktiga råmjölken.

Men eftersom mamma Anna stötte ifrån sig lammungen vid födseln och nu försökte stånga bort honom, så kunde inte Måns stanna hos sin mamma. Djur känner av om det är något fel på deras avkommor och stöter då bort dem.

Johanna tog med sig lammet in och hunden Tage kom snabbt fram och började slicka på lammet och tog honom till sig som sin uppgift att ta hand om lammet. Efter en vecka inne hos Tage och familjen har lilla Måns nu kunnat flytta ut till en annan tacka som har fått ett lamm. Så slutet gott allting gott för lilla lammet Måns.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #tävling

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.