63% av hundägarna motionerar tack vare sin hund

Foto: Pixabay

Idag är det promenadens dag, hur många steg har du gått idag tillsammans med din hund? Kollade precis min stegmätare som idag landade på 19579 steg sammanlagt 2 timmar och 56 minuter promenader tillsammans med hundarna. Frågan är hur långt hade jag gått om jag inte hade haft hund? Troligen inte lika många timmar 😉

Fördelarna med att ha en hund i familjen är många, men att äga en hund som behöver rastas i ur och skur kan emellanåt kännas tungt. Det positiva för människans hälsa är dock att det inte finns genvägar, eftersom hunden kräver rastning minst en till två timmar per dag. Samtidigt pekar forskning på att så lite som 30 minuters promenad per dag kan göra stor skillnad för människor. Men vad tycker hundägarna egentligen om sina promenader? Agria Djurförsäkring ställde frågan till 582 hundägare.

Undersökningen visar att de flesta hundägare uppskattar hundpromenaderna och hela 63 procent menar att de får sin dagliga motion tack vare hunden, och nästan lika många säger att hundpromenaden är avkopplande för både kropp och själ. Att hundägare också träffar andra människor att småprata med är en extra bonus som 21 procent uppskattar.

– Man kan vända på resonemanget och se det som att hunden tar med mig på hälsosamma promenader. Det går inte att ligga kvar på soffan en regnig kväll eftersom hunden kräver sin rastning. I det långa loppet mår husse och matte bättre av att röra på sig varje dag, säger Agnes Fabricius, hundägare och vd för Agria Djurförsäkring.

Så här tycker hundägarna om hundpromenaderna (frågan hade flera svarsalternativ):

  • 63 procent menar att de får sin dagliga motion
  • 62 procent säger att hundpromenaden är avkopplande för både kropp och själ
  • 21 procent uppskattar promenaden då de träffa andra människor

Ingen hund, men vill prova på en hundpromenad?

Vill du prova att gå en härlig hundpromenad med eller utan hund? Välkommen att hänga med på Agria Hundpromenad den 21 maj. Tusentals hundar och hundägare i hela landet tar täten i Stockholm, Sundsvall, Linköping, Karlstad, Uppsala, Göteborg, Växjö, Örebro, Falun, Degeberga och Skövde. Alla är varmt välkomna att rasta sig själva med eller utan vovve. För varje anmält ekipage skänker Agria 10 kronor till hemlösa hundar på Hundstallet, anmäl dig här.

Undersökningen genomfördes av undersökningsföretaget Xtreme på uppdrag av Agria. 582 hundägare medverkade och svarade på frågorna.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.