Grevinnan Blanche Bondes silverpokal från SKK

Grevinnans prispokal från hundutställning Foto: Copy Right Tjolöholms slott

Grevinnan Blanche Bonde på Kennel Tjolö på Tjolöholms slott var som känt en mycket framgångsrik uppfödare av Dvärgspetsar, idag kallad Pomeranian och av rasen Cairnterrier som hon var först med i Sverige.

Grevinnan Blanche Bonde hade en manlig hundförare som ständig följare på sina utställnings resor, han tog också hand om hundarna på kenneln på Tjolöholms slott. (Tyvärr berättar historien inte vad mannen hette, men hans dotter gifte sig med Lantmästaren på Tjolöholm, Thure Olsson).

Grevinnan reste med tåg till hundutställningarna, Grevinnan satt i splendid isolation i förstaklass kupé medan hundarna reste i burar tillsammans med sin hundförare i enklare kupé.

Varje gång som Grevinnan Blanche Bondes hundar vann en silverpokal på hundutställningar lät Grevinnan göra en exakt kopia av pokalen till mannen som jobbade med hundarna. Grevinnan ansåg att det även var hans förtjänst att hundarna vann och då skulle även han få ta del av priserna.

Pokalen på bilden är 9 cm hög och har på framsidan ett monogram där man kan uttyda bokstäverna SKK som står för Svenska kennelklubben. Pokalen har dekorationsslingor med ekblad och silverstämplar i botten.

De berättas om Grevinnan Blanche Bonde i ett brev, om att Grevinnan ställde krav på Svenska kennelklubbens domarkår, beträffande sina Cairnterriers, hon hävdade att domarna skulle förstå att hennes hundar var självskrivna vinnare, vem kunde bättre än Grevinnan avgöra hur en Carinterrier skulle se ut? Ingen vet om det är en skröna men klart är att Grevinnan tog hem många pokaler till Kennel Tjolö.

Tidigare opublicerade foton på Grevinnan Blanche Bonde och hennes berömda Dvärgspetsar (Pomeranian)

Besök på Tjolöholms slott med kennel Black Orange’s

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #tjolöholm #kenneltjolö #grevinnan

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Grevinnan Blanche Bondes silverpokal från SKK

  1. Pingback: Flera opublicerade foton på Grevinnan Blanche Bonde och hennes berömda Dvärgspetsar (Pomeranian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.