Att tänka på innan du ger din hund CBD

Foto: pixabay

CBD, eller cannabidiol, är en substans som finns i cannabis. CBD används för behandling av olika sjukdomar och symptom hos människor men det kan även användas till djur. Det är oklart om CBD har några biverkningar för hundar och du bör därför självklart vara försiktig innan du ger din hund CBD-produkter. CBD Sverige har testat olika produkter för hundar och främst vilka positiva egenskaper det kan. CBD är ett nytt sätt att behandla din hund, och det är viktigt att du förstår verkan av CBD på hundar. Det finns flera olika CBD-produkter på marknaden och det kan vara svårt att veta vilket som är bäst för just din hund. Innan du köper en CBD-produkt, rekommenderas det att du läser innehållsförteckningen noggrant. Detta gäller särskilt om produkten innehåller andra ingredienser, som t.ex. THC. 

Certifierad och auktoriserad 

Det är också viktigt att du köper CBD-produkter från en pålitlig sida. Se till att produkten är certifierad av en auktoriserad myndighet och att företaget har bra kundrecensioner. Detta gäller särskilt om du köper produkten online. Om du följer dessa råd är det mycket mindre sannolikt att din hund drabbas av biverkningar av CBD.

CBD är ett lovande nytt sätt att behandla hundar men det finns fortfarande mycket som man inte vet kring dess verkan. Det är viktigt att du förstår riskerna innan du ger din hund CBD-produkter. Läs på om CBD noga innan du köper det för att minimera risken för biverkningar och ge din hund de bästa möjliga förutsättningarna för en god hälsa.

Vad kan CBD användas för till hundar? 

  • Artros och ledproblem
  • Epilepsi och muskelspasmer
  • Cancer
  • Oro och stress

Oro hos hundar kan visa sig på olika sätt, såsom:

  • Ljudfobi
  • Orolighet när lämnade ensamma
  • Aggression
  • Rädsla

Många djur har, precis som människor, ett endocannabinoit systemet och har CB1 och CB2-receptorer.

Genom att du introducerar kroppen till CBD kan du påverka det endocannabinoida systemet. Om din hund exempelvis är stressad och du vill prova CBD, interagerar cannabinoiderna med CB1-receptorerna. CBD påverkar då neuronerna i det centrala amygdala, vilket är den del av hjärnan där stress och ångest kontrolleras. Neutronerna blir på så vis mindre aktiva, vilket resulterar i mindre stress och ångest.

CBD olja har i studier visat sig lindra oro både hos människor och möss och det finns nu många hundägare som vittnar om att även hundars oro kan lindras med hjälp av CBD-olja.

Är det säkert att ge CBD olja till hundar?

Det korta svaret är ja. Men, återigen behöver det tilläggas att forskningen på området än så länge är väldigt begränsad och att det är för tidigt att med säkerhet kunna uttala sig i frågan.

Eventuella biverkningar

Enligt tidigare studier där hundar med artros gavs CBD olja, rapporterade ingen av hundägare att de märkt av några negativa biverkningar hos sina hundar.

I samarbete med CBD Sverige 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #blocket #smuggelhund #hundsäljare #köpahund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.