Länsstyrelsen varnar: veterinärbristen blir ett problem i sommar

Foto: Unsplash

Det har varit svårt att rekrytera veterinärer en tid i Sverige nu, och nu går länsstyrelsen ut med en varning om att veterinärbristen blir ett problem i sommar och många kliniker tvingas stänga eller dra ner på öppettider.

Personalbristen betyder att det under sommaren nästan enbart kommer att gå att göra de mest akuta åtgärderna med djuren. Andra mindre livsviktiga besök får helt enkelt vänta till efter semestern, säger veterinären Cesar Guevara till SVT.

Det råder brist på veterinärer och psykisk ohälsa är utbrett inom yrket. Pressen på veterinärerna är stor och kravet från djurägarna skapar oro och stress och besvikelse hos veterinärer och djurvårdspersonal. Det förekommer mycket påhopp och förtal på sociala medier där veterinärer inte kan gå in och försvara sig på grund av sekretess.

Ifjol somras var det många mindre kliniker som stängde helt under semestermånaderna och större kliniker stängde tidigare eller drog ner på sin jourverksamhet.

Djurägare bör räkna till tio och ta sig en ordentlig funderare innan man uttrycker sitt hat om veterinärer på sociala medier. Det kan i värsta fall skapa sådan stress och ångest hos den som blir uthängd på internet att personen inte klarar av att jobba och det resulterar i en ännu större brist på veterinärer. Som får som följd att akut sjuka djur kan bli lidande och utan hjälp.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #blocket #smuggelhund #hundsäljare #köpahund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.