Ifjol sökte 4000 personer vård efter hundattacker i Sverige

Foto: pixabay

Under de senaste åren har allt flera personer skaffat sig en hund, i takt med de ökande hundägandet har också hundattackerna ökat. Bara under fjolåret sökte ca 4000 personer vård för skador efter hundbett i Sverige skriver DN.

För en tid sedan attackerades tioåriga Sebastian av en hund, då han åkte inlines, hundägaren smet från platsen med sin hund då hon upptäckte att hunden attackerade pojken. Något som har uppmärksammats i media den senaste tiden. I lördags gick en annan hund till attack på ett utegym i Bromma, där 37-åriga Erik skadades. Hunden som stod fastbunden lyckades komma loss och attackerade Erik. Även där smet hundägaren från platsen tillsammans med sin hund.

Hundägare utan kunskap om hundar

Det verkar som att flertalet av alla nya hundägare inte har den kunskap som behövs för att äga en hund, inte heller kunskapen att uppfostra hunden. Sedan att man smiter från platsen efter att ens hund har bitit en annan hund eller en människa är en oförsvarlig avskyvärd handling som var och en människa i världen borde förstå att man inte gör!

Strikt hundägaransvar

Strikt hundägaransvar innebär att hundens ägare är skyldig för alla eventuella skador eller olägenheter som ens hund orsakar, oavsett om den blir provocerad till det eller inte. Allt detta regleras i 19 § i lagen om tillsyn över hundar och katter. Grundregeln i lagen anger att hundägaren, eller innehavaren, ska ersätta de skador som en hund orsakar, oavsett om man vållat skadan eller inte.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #hundensvecka

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.