70% flera hundar annonseras för omplacering

Foto: pixabay

Allt flera familjer väljer att omplacera sin hund efter att pandemin tog slut, en ökning med 70% flera annonser på Blocket om hundar som letar nya hem har skett under maj månad i år jämfört med maj månad ifjol.

Många familjer skaffade sig en hund så kallad coronahund under åren 2020 och 2021, då många kunde jobba hemifrån och såg en chans att ha tid med en hundvalp. Då pandemin var över och man åter kunde resa på semester och flyttade från hemmakontoret tillbaka till jobbet så är det många som inte har hittat en lösning på vem som ska titta till hunden. Då tvingas flera att omplacera sin hund vilket man ser på antalet ökade annonser på Blocket.

Vi var många som varnade för detta redan då hundfebern slog till på allvar.

På köp- och säljsajten Blocket har antalet annonser i hela landet om att omplacera hundar ökat med 70 procent i maj 2022 jämfört med maj 2020 – och annonser om att omplacera sin katt med 80 procent, skriver Sverigesradio.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #hundensvecka

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.