Hund avlivades efter biverkningar av fästingpreparat

För några år sedan skrevs det många artiklar om fästingpreparatet Bravecto och dess biverkningar som var allt från epilepsianfall till död.

De sista åren har det varit relativt tyst om Bravecto, är det ingen som har haft några upplevda biverkningar hos sina hundar?

Hund avlivades efter biverkningar

För någon vecka sedan avlivades en hund i Finland, som år 2019 insjuknade i anfall som liknar epilepsi, efter att ha intagit Bravecto. Hunden var fullt frisk och 2 år gammal då den fick sin Bravecto tablett. Kort efter att hunden ätit Bravecto fick hunden svåra attacker som liknade epilepsi, som har kommit och gått sedan dess. Nu var hunden 5 år gammal och anfallen blev så svåra att ägaren fick ta det svåra beslutet att låta hunden somna in. Ägaren är helt övertygad om att anfallen beror på biverkningar från Bravecto. Veterinären har anmält händelsen som misstänkt biverkning av Bravecto.

Bravecto Fass

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #hundensvecka

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hund avlivades efter biverkningar av fästingpreparat

  1. Lotta Jidegren skriver:

    Finns det bekräftat med veterinärintyg på att det är p g a Bravecto, annars bör man påpeka att det är just den personen som ”Tror” att det beror på medlet. Det är inte schysst att skrämma upp folk. Om hunden nu fick EP anfall av Bravecto borde det gått över när medlet inte finns kvar i kroppen. Man spär ju inte på om man misstänker att så är fallet. Bravecto är inget gift för däggdjur utan för ryggradslösa djur. Hunden kanske hade fått EP ändå, det vet vi inte.

    • dognewss skriver:

      I texten framgår tydligt att veterinären har lämnat en rapport om misstänkt biverkan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.