Agria svarar Dognews.se

Agria svarar på Dog News öppna brev:

Under senare år har vi fått signaler från veterinärkåren att en del djurägare uppsöker veterinären med problem som inte kräver akut djursjukvård, där djurägaren kunnat väntat med att åka in till akuten en söndagskväll och istället bokat tid nästa dag eller behandlat själv hemma. Det kan till exempel handla om lindrigare magproblem, mindre sår eller andra mindre åkommor. Vi ser också i vår skadestatistik att det är enklare typer av skador eller sjukdomar som ökar bland unga hundar där nya djurägare troligtvis blir oroliga och söker akut hjälp, men också åker på fler återbesök för att verifiera exempelvis ett läkt sår.

Alla hundar som har fått behandling av veterinär för skada eller sjukdom som överstiger självrisken inom ramen för gällande försäkringsvillkor är vi skyldiga att ersätta. Det är vårt avtal med kunden. Det är inte möjligt för oss som försäkringsbolag att neka en enskild djurägare ersättning om djuret undersökts eller behandlats för en sjukdom eller skada.

Istället har vi valt att hitta andra vägar. Vi erbjuder bland annat grundläggande kurser för att utbilda nya hundägare om sitt djur. Vi har också en tjänst där vi lotsar djurägare i vårdkedjan. Genom att kontakta vår sjukvårdsupplysning får djurägare hjälp med en första bedömning av hundens vårdbehov av våra vårdkoordinatorer – så att djuret får rätt vård, i rätt tid och på rätt nivå. Ibland innebär det vård i hemmet eller ett veterinärbesök som vi hjälper till att boka. I alla försäkringar ingår också gratis digital veterinärvårdsrådgivning via Agria Vårdguide där djurägaren får hjälp av veterinär att bedöma djurets symtom. 

Tillsammans med djurägarna vill vi se en mer långsiktigt hållbar lösning som skapar trygghet för både djur och djurägare.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #hundtillsalu

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.