En av 10 hundar lämnas ensam hemma

Foto: Press AniCura

Nu har de flesta återgått till sin arbetsplats efter pandemin. En följd är att många hundar blir lämnade ensamma längre tid. AniCuras chefveterinär ger råd om hunden behöver vara ensam i hemmet.

Att veta hur man ska ta hand om sin hund under arbetstid är viktigt när man bestämt sig för att skaffa hund. När de flesta nu återgått till sina arbetsplatser efter pandemin kan fler hundar behöva lämnas ensamma. Enligt en undersökning från YouGov uppger var tionde hundägare att deras hund är ensam hemma under arbetsdagen.

-Hunden är ett utpräglat flockdjur och behöver träffa både människor och andra djur för att må bra. Det är också viktigt att hunden aktiveras varje dag och får tillräckligt med motion, säger Sandra Douglas, chefsveterinär på AniCura Sverige.

Enligt svensk lag får man inte lämna sin hund utan tillsyn för länge. Enligt Jordbruksverket allmänna råd ska man rasta sin hund minst var sjätte timme under dagtid. Till skillnad från människan kan hunden inte känna sig trygg i att veta att husse eller matte kommer senare.

-Om man som hundägare behöver lämna sin hund ensam hemma är det viktigt att vänja den gradvis vid det. Hundar är egna individer och en del lär sig snabbt att vara ensamma hemma utan problem. Andra kan känna obehag av att vara ensamma i bara några minuter, säger Sandra Douglas, chefsveterinär på AniCura Sverige.

En chefsveterinärs fem Tips – om du måste lämna din hund ensam hemma

  • Börja ensamträna hunden tidigt

Ju tidigare man börjar vänja hunden vid att vara själv desto bättre.

  • Skapa en trygg plats

Det är jätteviktigt att hunden känner sig trygg i hemmet när den ska bli lämnade ensam. Se till att hundbädden och favortileksakerna är framme och nära till tass.

  • Ta en lång promenad innan

Rasta din hund med en lång promenad innan den ska vara själv, och se gärna till att ni har tid för lite lek och träning.

  • Köp en kamera

Ta hjälp av en kamera för att hålla koll på hunden när du inte är hemma. Det finns till och med varianter där du kan prata med hunden direkt genom telefonen.

  • Kärlek

Se till att ge hunden extra mycket kärlek när du kommit hem. 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #hundtillsalu

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.