TÄVLING – Vinn boken Rosenträdgårdens hemlighet

TÄVLING – Vinn boken Rosenträdgårdens hemlighet av Marie Sammeli. Vi tävlar ut 3 stycken böcker bland er läsare som besvarar de två lätta frågorna nedan.

För att delta i tävlingen skall du besvara de två lätta frågorna nedan och skicka ditt svar tillsammans med ditt namn och din adress till dognews@hotmail.se . Vi vill ha ditt svar senast den 23 september 2022.

  1. Vilket land bor författaren Marie Sammeli i idag?
  2. Varför vill just du vinna boken Rosenträdgårdens hemlighet?

Vi har tidigare tävlat ut de populära böckerna som även handlar om hundar, av författaren Marie Sammeli och nu fick vi möjlighet till en kortare intervju med Marie, som ni kan läsa nedan:

Marie Sammeli Foto: Ed Suter

Hur kom du på idén om att flytta från Sverige? 

När vi flyttade för nästan exakt tio år sedan, 2012 var våra barn alla under tio år.  Vi jobbade mycket och kände att allt snurrade på väldigt fort och vi gick på i samma hjulspår. Dagen efter nyår 2012 kände vi att vi behövde göra en livsförändring innan nästa nyår, och i augusti landade vi i Kapstaden. Det var ett spontant beslut och just då var det möjligt att lösa jobbmässigt vilket såklart underlättade beslutet.  När vi hade bestämt att vi skulle göra något helt annat ett tag så ville vi att det verkligen skulle vara något  annat än Kungsholmen. Gärna varmt, engelskspråkigt och minimal tidsskillnad och då landade vi på Sydafrika trots att ingen av oss varit där.

 Era planer var att stanna i 10 månader och nu har det gått 10 år, vad håller er kvar i landet? Vi insåg ganska snabbt att en så stor flytt kräver mer tid än tio månader så vi bestämde oss försöka att förlänga vistelsen. Under den tiden förändrades våra jobb och det blev möjligt att stanna kvar och eftersom vi alla trivdes så bra bestämde vi oss för att förlänga lite till och ja nu är det tio år.

Hur ser er familj ut idag? 

Vår äldste son har precis flyttat till Sverige för att läsa på universitetet i Lund. De andra tre som i dag är 13, 15 och 18 går på en internationell skola här. Förutom barnen så var vi även två hundar och jag en häst.

Varifrån får du alla idéer och inspiration till dina böcker? 

Jag får idéer från händelser, både mina egna och andra personers, saker jag läser eller konversationer jag hör. Många frågar mig om jag är Julia men det är jag inte även om jag har lånat upplevelser från min egen tillvaro till böckerna.

Hur ”föds” en bok, tänkte på titeln till en ny bok?

Titeln till den här boken bestämde vi, jag och förlaget, först när boken var klar. Ofta har jag ett arbetsnamn som sedan mynnar ut i en helt annan titel.

Vilken teknik arbetar du efter då du skriver? 

Jag funderar ut handlingen i stora drag så att jag har en basstruktur. Jag önskar att jag kunde skriva och arbeta utefter en detaljerad synopsis men det fungerar inte för mig. Mycket av handlingen kommer till mig efter hand jag skriver.

Vet du på förhand hur du vill att boken ska sluta eller föds historien efterhand som du skriver? 

Jag vet i stora drag hur den ska sluta men det mesta kommer till mig efterhand jag skriver.

Var kommer hundarna och hästarna in i bilden? 

Mina två hundar och min häst med för den delen är en stor del i min vardag och framförallt hundarna har blivit en stor del i böckerna, nästan som egna karaktärer. Jag upplever själv att de skapar så mycket glädje och även tröst att de har en naturlig plats i den här typen av berättelse där relationer står i fokus.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.