Dessa frukter och bär kan hundar äta

Foto: Pixabay

Vi får många frågor om vilka frukter, bär och grönsaker hundar kan äta och vilka de absolut inte ska äta. Det kan vara läskande med både vattenmelon, banan och en bit äpple till hunden.

Följande frukter och bär är ok att ge hunden, men tänk på att ge dem i små mängder och om hunden reagerar med diarré så skall du inte ger mer av just den frukten.

 Banan, innehåller socker ge inte så mycket


 Blåbär, 
de flesta hundar älskar blåbär


 Ananas, 
väldigt bra källa till c-vitamin


Jordgubbar, 
många hundar älskar jordgubbar


 Kiwi


 Citron


 Apelsin


Vattenmelon, 
väldigt läskande en varm sommardag, men ge inte skalet till hunden


 Persika
, ge absolut inte kärnan


Äpple, ge inte kärnorna

 Tranbär

 Gurka är gott för hundar

Hundar kan äta potatis som är kokt, majs men inte majskolvar som kan fastna i tarmarna och kräva operation. Kokad broccoli i mindre mängd är också gott för hundar. Kokta ärtor älskar också många hundar men ge med måtta.

Hundar äter mer än gärna nyskördade morötter, vi skalar morötterna och skär dem i stavar till våra hundar som älskar dem.

Giftigt för hundar

Däremot är det INTE OK att ge hunden Körsbär, som kan vara giftigt i stora mängder, inte heller Avokado då hunden kan kräkas av det. Vindruvor och russin är direkt giftigt för hunden och kan ge allvarliga njurproblem.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #blocket #smuggelhund #hundsäljare #köpahund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.