Världens äldsta hund är död

Hunden Pebbles somnade in i lugn och ro i sitt hem denna vecka.

Pebbles, en toy foxterrier från USA blev världens äldsta hund. Hon dog av ålderdom måndagen den 3 oktober i sitt hem i Taylors, en stad i South Carolina. Dödsfallet nämndes först av Guinness World Records, och har senare nämnts av flera internationella medier.

Pebbles blev 22 år och var fem månader från sin 23-årsdag. Hunden utsågs för första gången som världens äldsta hund tidigare i år. I april utsåg Guinness TobyKeith, en 21-årig Chihuahua, till världens äldsta hund. När Pebbles ägare, Bobby och Julie Gregory upptäckte utmärkelsen, kontaktade de Guinness och berättade att deras hund faktiskt var äldre.

Pebbles föddes den 28 mars år 2000. Hon levde ett långt och lyckligt liv, och blev mamma till 32 valpar under sitt liv. Julie Gregory driver ett Instagram-konto dedikerat till sitt husdjur. Kontot har 7434 följare och 69 inlägg. Gregory släppte ett pressmeddelande med information om hundens död.

Pebbles vägde fyra kilo, älskade att lyssna på countrymusik och testade gärna nya livsmedel. Det var en ära att ha henne som husdjur och familjemedlem, skriver Gregory.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #blocket #smuggelhund #hundsäljare #köpahund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.