Kvinna ihjälbiten av sin egna hund i Robertsfors

En kvinna bets ihjäl av sin egna hund och ytterligare en person, en man skadades i hundattacken och fördes till sjukhus i ambulanshelikopter.

Polisen larmades till en adress i Robertsfors igår kväll vid 21.25. Två personer hade blivit bitna av en hund i en villa strax utanför Robertsfors, en man i 50 års åldern skadades och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, där han vårdas för sina skador. Ägaren till hunden, en kvinna avled av sina skador.

Hunden avlivades på plats av polisen och en annan hund som fanns på adressen omhändertogs. Hunden som avlivades skall enligt polisen vara av rasen Amstaff och hunden som omhändertogs ska vara en Schäfer.

Hunden skall först ha attackerat mannen inomhus och det var då kvinnan tog ut hunden som hunden gick till attack mot kvinnan utomhus.

Attackerat tidigare

Hunden skall tidigare ha attackerat kvinnans 2-åriga barnbarn säger kvinnans dotter till SVT. Det var ”väntat” att något sådant här skulle ske, säger dottern.

Mannen ska nu vara vaken och talbar och polisen skall förhöra honom om händelsen.

Enligt en forskningsstudie vid Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar har minst 600 europeer dött i samband med hundattacker mellan åren 1995-2016, varav 11 i Sverige.

En fruktansvärd dag för hela Hundsverige!

Källa: Nyheter TV4

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #vetzoo #hundmode

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kvinna ihjälbiten av sin egna hund i Robertsfors

  1. Pingback: Länsstyrelsen visste att hunden var aggressiv

  2. Pingback: Licens för att få föda upp hundar?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.