Länsstyrelsen visste att hunden var aggressiv

Hunden i Robertsfors, som attackerade sin ägare till döds hade tidigare bitit kvinnans barnbarn i båda benen. Länsstyrelsen var då inblandad i ärendet men ärendet följdes aldrig upp.

Kvinnan som avled efter hundattacken var i 60-års åldern. Hennes hund som var av rasen Amstaff hade tidigare bitit hennes barnbarn i båda benen. Ärendet anmäldes till Länsstyrelsen och då har kvinnan uppgett att hunden exporterades utomlands. Länsstyrelsen lade då ner ärendet eftersom de inte har mandat att utföra tillsyn hemma hos djurägare när det gäller tillsynslagen. Det kryphålet gav kvinnan möjlighet att behålla hunden trots att hunden var aggressiv.

Den senaste tio åren har 9 personer dött

De senaste tio åren har 9 personer dött i Sverige på grund av hundbett enligt Socialstyrelsens statistik. 5 av dödsfallen har skett mellan 2019-2021!

Ifjol vårdades 3921 personer i sluten vården eller akutvården för att de hade blivit biten eller attackerad av hundar. I den statistiken ingår inte de personer som har behandlats vid primärvården för sina skador.

Källa: SvD

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #vetzoo #hundmode

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.