TÄVLING – VINN boken Nattrov av Jeanette Bergenstav

TÄVLING – Vi tävlar ut 3 stycken exemplar av boken Nattrov, av författaren Jeanette Bergenstav. I boken Nattrov har collien Goblin en framträdande roll.

Jeanette Bergenstav har tidigare skrivit hundböcker för barn och ungdomar. När hon nu är aktuell med en spänningsserie för vuxna så var det självklart att en hund skulle få ta stor plats i handlingen.

För att delta i tävlingen skall du besvara 2 lätta frågor och skicka in ditt namn och din adress samt dina svar till dognews@hotmail.se . Vi vill ha ditt svar senast den 8 november 2022.

  1. Vad heter Jeanette Bergenstavs första deckare för vuxna?
  2. Varför vill just du vinna boken Nattrov?

Lycka till!

Jeanette Bergenstav från Göteborg är hundnörden som blev författare. Hon är uppvuxen med hundar, är själv instruktör och tävlar i freestyle. Just nu är hon också med i freestylelandslaget med sin miniature american shepherd Cody.

Sedan 2015 har hon skrivit fyra barn- och ungdomsböcker, alla med hundtema. Vargskräck och Kod 513 är två spännande hunddeckare i serien Flingan & Flocken för slukaråldern och Busens hunderbara äventyr en rimsaga för de yngre barnen. Hundkul! Trickträning för bästa vänner är den första hundträningsboken riktad till unga som hon skrev i samarbete med hundtränaren & träningskamraten Nina Roegner.

I slutet av 2021 kom Jeanettes första bok för vuxna och självklart finns det hundar även i den. Syndoffer utsågs till en av förra årets bästa debutdeckare och tog på plats på flera topplistor när den kom ut. Den handlar om journalisten Jennifer Sundin som har det tufft både privat och på jobbet. Hennes bästa vän är collien Goblin och det finns stor igenkänning bland hundägare vad en hund kan betyda för sin matte, inte minst när livet är jobbigt.

När Jennifer råkar trampa rakt in på en brottsplats med brutalt mördade offer tar hon chansen att komma tillbaka som kriminalreporter för landets största kvällstidning.

Nu har uppföljaren Nattrov precis kommit ut. Den börjar med att en ung man hittas naken mitt på vägen en mörk vinterkväll. Han är död. Jennifer skriver om fallet och försöker ta reda på vad som har hänt. När en ung kvinna försvinner hamnar Jennifer i dramats mitt på ett oväntat sätt.

Även i Nattrov har collien Goblin en framträdande roll.

– För mig var det självklart att Jennifer skulle ha en hund och att hunden skulle få ta ganska stor plats i handlingen. Eftersom mina hundar spelat en stor roll för mig så föll det sig helt naturligt. När Jennifer har det så tufft på många plan så behövs det lite tröst och glädje och det bidrar Goblin med.

Goblin är baserad på Jeanettes förra hund Gizmo och det är också han som är med på båda omslagen.

– Det känns så bra att Gizmo är med på båda omslagen. Eftersom karaktären Jennifer bygger till stora delar på mig själv så känns det fint att få visa hur viktig han var för mig. Fastän han inte är med mig fysiskt längre, så lever han vidare i böckerna.

Med Syndoffer och Nattrov har Jeanette Bergenstav tagit plats bland de svenska deckarförfattarna. Böckerna har hyllats av både läsare och recensenter.

– Jag nyper mig i armen. Ibland är det svårt att förstå att detta verkligen händer. Nattrov var den tionde mest lyssnade boken i förra veckan. Det känns fantastiskt, säger Jeanette Bergenstav som nu jobbar intensivt med den tredje boken i serien.

Varför tror du att böckerna blivit så populära?

– Tempot är högt och många tycker att de är väldigt spännande. Många läsare gillar Jennifer som karaktär. Hon är 44 år gammal, nyligen stelopererad och hennes man har träffat en ny kvinna men hon vägrar att ge upp. Dessutom är hon lite galen och klarar vardagen med mycket svart humor. Hon älskar sina barn och sin hund och just den värmen är det många som uppskattar. Utav alla karaktärerna i boken så verkar Goblin vara den mest populära efter Jennifer själv. Det är kul.

Var får du dina idéer?

– Jag tänker bäst på hundpromenaderna i skogen, förstås!

Under november och december kommer Jeanette Bergenstav att signera böcker i ett stort antal bokhandlar och Ica Maxi i både Göteborg och Stockholm. Hon passar gärna på att snacka lite hund på sina signeringar.

Fakta:

Jeanette Bergenstav, författare och journalist, 55 år. Bor i Torslanda.

Familj, Maken Patrik, 55 år, sonen Fredrik 23 år, dottern Patricia 18 år och hunden Cody, 4 år.

Presentation Syndoffer:

Ingen har hört något. Ingen har sett något. Ändå har två personer blivit brutalt mördade i Torshammarskolans nyrenoverade bildsal. Utsänd av lokaltidningen råkar frilansjournalisten Jennifer Sundin kliva rakt in på brottsplatsen. Innan hon larmar tar hon närgångna bilder av de sargade kropparna. Snart inträffar ytterligare ett mord i ett stillsamt radhusområde i närheten. Finns det ett samband? Handlar det om ett våldsamt svartsjukedrama eller uppgörelser i den undre världen? Fallen väcker den gamla kriminalreportern inom Jennifer. De innebär också en chans att tjäna snabba pengar och slippa tänka på sitt havererade privatliv. Hon är nyligen stelopererad och äter mer smärtstillande än hon borde. Hennes man har träffat en annan och lagt beslag på huset. Jennifer tvingas fly till sin pappas gamla båt vid Drömmarnas kaj, i Göteborg. Medan hon blir allt djupare indragen i mordgåtan kämpar hon för att vinna tillbaka sitt hem och sin älskade dotter. Syndoffer är den första delen i spänningsserien om Jennifer Sundin.

”Jeanette Bergenstav tar självklart plats på topplistan bland årets bästa svenska spänningsdebutanter.” Kapprakt.se ”en lovande debut som bjuder på bra spänning” BTJ ”Noga och känsligt berättat” Borås Tidning

Presentation: Nattrov:

En ung man hittas naken mitt på vägen i vinternatten. Han är död.

Chocken i den lugna Göteborgsförorten är stor och journalisten Jennifer Sundin får i uppgift att rapportera. Hon gräver i den dödes förflutna och skräms av det meningslösa våld som breder ut sig bland unga.

När en kvinna försvinner efter en utekväll dras Jennifer in i fallet och hamnar oväntat i dramats absoluta mitt. Samarbetet med polisen blir komplicerat och spåren leder i flera riktningar. Någon ljuger, men vem?

Samtidigt försöker Jennifer få ihop sitt nya varannan vecka-liv och hantera den oro som sakta växer. Det blir svårare än någonsin när fallen hon skriver om tränger sig hela vägen in i hennes hem. Klockan tickar och insatsen är hög – liv eller död.

Nattrov är en tät, välskriven deckare om den orädda frilansjournalisten Jennifer Sundin. Det är den fristående uppföljaren till Syndoffer, som utsågs till en av årets bästa debuter och fick ett strålande mottagande av både läsare och recensenter.

Du kan också köpa boken Nattrov här

Du kan köpa boken Syndoffer här

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #vetzoo #hundmode

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.