1 januari 2023 får katter samma status som hundar – men registreringstjänsten fungerar först i morgon

Idag den 1 januari 2023 träder en ny lag i kraft, nämligen att alla katter precis som hundar skall vara registrerade hos Jordbruksverket. Men här brister Jordbruksverket själv i sin egen tjänst, det går nämligen inte att registrera en katt i etjänsten för än den 2 januari.

  • Från och med den 1:a januari 2023 blir det lag på att alla kattägare ska ID-märka och registrera sin katt hos Jordbruksverket.
  • Myndigheten kommer inte att utföra kontroller, och kattungar måste vara minst fyra månader innan de registreras.

Den 2 januari 2023 klockan 7 öppnar Jordbruksverkets e-tjänst där du kan registrera din katt.

Du som kattägare ska från januari 2023 registrera din katt hos Jordbruksverket enligt en ny lag. För att kunna göra det behöver katten först vara id-märkt. Den nya lagen underlättar bland annat för kattägare att få tillbaka en försvunnen katt, står det på Jordbruksverkets hemsida.

100 kronor kostar det att göra en anmälan på pappersblankett och betalas med faktura. Och 40 kronor om anmälan och betalning görs elektroniskt via Jordbruksverkets etjänst, vilket alltså inte är möjligt att göra idag då Jordbruksverket inte erhåller den tjänsten för än tidigast i morgon.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.