Veterinärer och djurskötare bör utbildas för kris och krig

Alla veterinärer och djursjukskötare som utbildas vid SLU ska få en grundutbildning om samhällsstörningar och kriser, det är vad Jordbruksverket skriver i en hemställan som har skickats till SLU.

Vid höjd beredskap krävs en särskild utbildning, där Jordbruksverket nu föreslår att alla veterinärer och djursjukskötare som utbildas i Sverige ska ha det här som en obligatorisk del av grundutbildningen. Djurhälsopersonal kan komma att ställas inför en annan verklighet, som att bedriva vård med enkla medel i en resursfattig miljö. Det kan till exempel vara att man behöver vara beredd på strömavbrott och kunna jobba utan el.

Under kriget i Ukraina har djurhälsopersonal använts med stor framgång inom humansjukvården. I Jordbruksverkets förslag behöver djurhälsopersonalen få en utbildning och vara beredd på att även detta kan ske i Sverige.

Källa: Veterinär Magazinet

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #mydog #göteborg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.