Brittiska familjer tvingas ge bort sina husdjur i krisens spår

Djurhem i Storbritannien larmar om att rekordmånga familjer tvingas lämna ifrån sig sina älskade husdjur på grund av den ekonomiska situationen.”Allt har ökat i pris, priset på hundmat är orimligt högt nu”, skriver Sverigesradio.se.

Det har skett en dramatisk ökning av människor som vill omplacera sina husdjur, eftersom levnadskostnaderna rusar i höjden.

ITV: s Tonight-program i samarbete med Dogs Trust publicerar information om att drygt 42 000 omplaceringsförfrågningar har skett under de 10 första månaderna ifjol, en ökning med 48%.

En undersökning för programmet visar att djurhemmen kämpar för att klara sig eftersom husdjursägare står inför hjärtskärande val på grund av stigande priser.

En av de senaste hundarna som kom till Dogs Trust i Leeds är Millie, en gång en mycket älskad familjemedlem.

– Hon har helt klart kommit från ett underbart hem. Hon är självsäker, hon är glad och hon är i fantastiskt skick. För att en familj ska ha hamnat i en situation där de inte längre kan ta hand om henne måste det ha varit helt hjärtskärande för dem, säger Amanda Sands till ITV.com.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #mydog #göteborg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.