Länsstyrelsens försäljning av omhändertagna hundar stoppas

”Kammarrätten underkänner länsstyrelsens motivering till beslutet att omedelbart sälja en kvinnas omhändertagna hundar.
Eftersom hundarna redan var omhändertagna när beslutet fattades fanns det ingen risk att de skulle fara illa. Länsstyrelsens beslut om att omedelbart sälja hundarna dras därför tillbaka”, skriver Dagens juridik.

Ifjol i oktober beslutade Länsstyrelsen i Skåne att omhänderta en kvinnas åtta hundar med omedelbar verkan. I november tog Länsstyrelsen beslut om att hundarna omedelbart skulle säljas eller överlåtas. Fyra av hundarna var måttligt avmagrade och att tre av dem hade infektioner. Enligt veterinärens bedömning hade flera av hundarna utsatts för lidande i åtminstone tre månader, skriver Dagens Juridik.

Hundägaren överklagade beslutet om att hundarna skulle säljas eller överlåtas och nu har Länsstyrelsen fått bakläxa, Kammarrätten anser att hundarna inte behöver omplaceras utan kan hållas uppställda trots omfattande kostnader.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #malmö #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.