Därför behöver din hund essentiella fettsyror

Ger du din hund eller katt tillskott i form av omega 3 och 6?
Om inte så kan det vara dags att göra det, då det inte är något som kroppen själv kan producera.

Vid en obalans av omega-3 och omega-6 kan man hos hunden bland annat uppleva rastlöshet, muskelsymptom, beteendemässiga problem, klåda, mjällig eller matt päls och ett sämre immunförsvar. Med hjälp av Effektri Omega-3 näringsolja kan du på ett bra sätt återskapa balansen och förbättra djurets övergripande hälsa.

Kroppen behöver fett som en källa till energi och en energireserv, men fett fungerar även som ett viktigt isoleringsmaterial och en slags stötdämpare i kroppen. Dessutom behövs fett i födan för att kroppen ska kunna ta upp vissa andra viktiga näringsämnen i födan, såsom exempelvis fettlösliga vitaminer. Fett behöver dessutom ingå i flera av kroppens minsta byggstenar, såsom cellerna och cellväggarna (cellmembranen). Kroppen använder därigenom fett till att få olika signalsystem att fungera så att kroppen kan arbeta på normalt vis.

Kroppen kan själv bilda de flesta typerna av fetter som kroppen behöver utifrån fett och kolhydrater i födan. Det finns dock vissa helt speciella fettsyror som kroppen inte kan bilda på egen hand och de kallas därför för essentiella fettsyror eftersom de är helt livsnödvändiga. Kroppen måste alltså få i sig dessa essentiella fettsyror direkt genom maten. Olika essentiella fettsyror har olika funktioner i kroppen och idag är omega-3 fettsyror (exempelvis EPA och DHA fettsyrorna) samt omega-6 fettsyror (exempelvis arakidonsyra) relativt välkända begrepp bland befolkningen. Omegafettsyror är alltså att betrakta som fettsyrefamiljer med flera olika undergrupper i varje. Gemensamt är att de är relativt långa och fleromättade fettsyror.

Marknadens bästa Omega 3 olja – Effektri Dog Omega-3 Olja för hundar hittar du här Du kan köpa Effektri Dog på VetZoo och Arken Zoo på internet eller i butiken.

Effektri Omega-3 är en 100% naturlig, kraftfull näringsolja i unik bioaktiv form, för hundar i alla åldrar och alla raser. Oljan är en kombination av en prima extra jungfruolja och renad djuphavsfiskolja, utvecklad för att minska inflammation, stoppa pågående inflammationer, förbättra immunförsvaret samt upprätthålla det optimala omega-3/omega-6-fettsyraförhållandet.

För att kroppens alla vävnader ska fungera normalt krävs de livsviktiga omega-3 fettsyrorna DHA och EPA, som också kallas för fiskfettsyror. Dessa omega-3 fettsyror finns naturligt i fisk och skaldjur. Vid rätt balans mellan omega-3 och omega-6 ökar flexibiliteten hos cellmembranen vilket möjliggör ett bättre blodflöde i vävnader och förbättrar därför även hälsan i hud och muskler. Vid en obalans av omega-3 och omega-6 kan man hos hunden bland annat uppleva rastlöshet, muskelsymptom, beteendemässiga problem, klåda, mjällig eller matt päls och ett sämre immunförsvar. Med hjälp av Effektri Omega-3 näringsolja kan du på ett bra sätt återskapa balansen och förbättra djurets övergripande hälsa.

Effektri för din hunds hälsa
– Förbättrar immunförsvaret och prestationsförmågan
– Ökar elasticiteten i leder, senor samt muskler
– Förbättrar pälsens och hudens välmående
– Bidrar till att bromsa eller stoppa inflammationstillstånd
– DHA stöder minnet och inlärningsförmågan samt utvecklingen av muskelmotoriken
– Stöder den naturliga motståndskraften samt förstärker immunförsvaret
– Stöder skelettets utveckling
– Högt upptag och utnyttjande
– Långtidsverkande

TRUSTED BY VETS – LOVED BY PETS

Alla råvaror i Effektri Omega-3 olja för hundar är dopingfria. Detta innebär att de inte innehåller någon av ingredienserna i listan över kontrollerade eller förbjudna ämnen eller som är kända för att ge en positiv blodavläsning. Effektri optimerar kontinuerligt sin olja för att säkerställa att den uppfyller alla nuvarande dopningskrav.


Effektri innehåller inte genetiskt modifierade organismer (non GMO) samt har tillverkats enligt EU:s strikta kvalitetsstandarder. Effektris verkningsmekanism är resultatet av nästan 30 års produktutveckling och forskning.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.