Omhändertagna hundar letar hem

Länsstyrelsen i Norrbotten har omhändertagit tre hundar som de nu omplacerar. Hundarna är en Alaskan Huskytik och två valpar av rastypen Kaukasisk Ovtjarka.

En Alaskan Husky, tik, cirka 3 år gammal. Hon är snäll och trevlig, men tycker inte om alla andra hundar. Hon behöver få ett fint hem hos någon som kan ge henne härliga aktiviteter och mycket social samvaro.

Tiken säljs i befintligt skick, utan garantier. Hon är nyligen vaccinerad och undersökt av veterinär. Hon har en liten skada på en tand som veterinären bedömer inte kommer att utgöra något problem. Övriga tänder var i bra skick, med spår av tandsten. Hunden är id-märkt med microchip. Inget registreringsbevis (stamtavla) eller hundpass finns.

Priset är 6000 kronor.

Två valpar av rastypen Kaukasisk Ovtjarka (Kavkazskaja ovtjarka), en hanhund och en tik, cirka 14-16 veckor gamla. Valparna besiktades utan anmärkning. De hade vid besiktningen inga permanenta tänder, men alla mjölktänder fanns.

Valparna behöver få ett aktivt hem ute på landet hos en person med stor hundvana sedan tidigare. De kommer behöva en ägare med en tydlig och fast hand, som med klokt och konsekvent hundtänk kan ge valpen en omfattande socialisering med både människor och djur, så de får möjlighet att växa upp till hundindivider som väl passar in i samhället. Det är viktigt att även kunna ge valpen bra aktiviteter och mycket social samvaro.

Valparna säljs i befintligt skick, utan garantier. De är nyligen vaccinerade och id-märkta med microchip. Inga registreringsbevis (stamtavla) eller hundpass finns.

Priset är 12 000 kronor.

Läs mera på Länsstyrelsens pressmeddelande om du är intresserad av att köpa någon av hundarna.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.