Veterinärer varnar – Hundar drogas av jointar på gatan

Veterinärer och djurägare slår larm: Det blir allt vanligare att husdjur förgiftats av fimpar med marijuana som kastats på marken, skriver SvD.

Hunden Bondi i New York har redan förgiftats av marijuana tre gånger. Ägaren upptäckte efter en promenad att hans huvud hängde och dinglade, han snubblade och kunde knappt stå upp. Hos veterinären kunde man konstatera att han hade fått i sig marijuana på promenaden. Troligen hade han fått tag på en bortkastad fimp.

I dag är det lagligt att bruka cannabis i 21 av USA:s delstater och de tre första månaderna i år har en veterinär redan haft lika många fall av husdjur som förgiftats av droger som sammanlagt under 30 år dessförinnan, enligt artikeln.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.