Allt färre hundar nyregistreras i Sverige

Enligt Jordbruksverkets statistik har nyregistreringen av hund i Sverige minskat med drygt 3% de senaste 6 månaderna mot nyregistreringar under första halvan av år 2022.

Allt färre hundvalpar föds upp och efterfrågan har minskat radikalt.

Just nu ligger det ca 2000 osålda hundvalpar alla raser hos Svenska kennelklubben, försäljningen av hundvalpar går trögt och många hunduppfödare låter bli att para sina tikar på grund av att marknaden ”står stilla”. Det är svårt att få sina valpar sålda och det är inte ovanligt att valparna hinner bli upp emot 4 månader innan uppfödarna lyckas sälja alla valpar.

Under pandemi åren köptes så många hundvalpar i Sverige att de inte fanns tillräckligt med valpar till salu. Många valpar importerades eller smugglades in i landet. Nu under inflationen är läget ett annat, många hundar omplaceras eller avlivas för att ägarna inte har råd att behålla hunden. Många coronahundar går också hos hundpsykolog för att det har uppstått problem då ägarna har börjat jobba igen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.