Hundar överges att dö på fjället

Utländska jägare lämnar hundar på fjället: ”Skulle kalla det slakt”, skriver TV4. Två hundar som lämnats på fjället av utländska jägare har räddats av lokala jägare.

Nu har det hänt igen.

I slutet på september var fågeljägaren Erika Tano ute på fjället i Ritsem i Gällivare kommun för att njuta av naturen och jaga ripa. När jaktdagen led mot sitt slut möttes hon av en vilsen och övergiven unghund.

Tidigare har TV4 Nyheterna rapporterat om den italienska fågelhunden Archie som var övergiven på fjället Ritsem i veckor.

Jägarna har ofta med sig flera hundar och bryr sig inte om att leta efter hundar som inte har kommit tillbaka vid tidpunkten då jägarna åker från platsen. Det dumpar helt enkelt hundarna och lämnar dem åt sitt öde att dö i fjällen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.