Hundar som sliter sig från sina ägare

Nu är jag så trött, arg och orolig för mina egna små hundar.

Jag har precis varit ute på en härlig (som jag trodde att det skulle bli) långpromenad. Vi gick samma väg ner mot havet som vi alltid går, vi hade bara kommit en bit då jag ser att en liten dvärgpudel rusar mot staketet i sin hundgård, hoppar över och kommer emot mina två kopplade Pomeranians. Pudeln skäller vilt, morrandes börjar han jaga runt runt efter mina hundar som nu tjuter av rädsla. Tillslut lyckas jag få tag i halsbandet på pudeln, lyfter upp honom i luften och inväntar hans ägare, allt medan pudeln morrar mot mig.

Detta var tredje gången som det hände på loppet av några veckor nu. Första gången försökte jag prata med ägaren men denne säger att hunden ”bara vill leka”, vilket hans morrande inte tyder på.  I söndags blev jag bara förbannad då pudeln stormade över staketet igen. Denna gång tyckte ägaren till pudeln att jag skall ta en annan väg med mina problemhundar??!!

Varför skaffar människor sig hundar om de inte kan ta hand om dem och se till så att hunden har en trygg och säker rastgård. Denna pudel kan ju bli överkörd vilken dag som helst då han inte har en trygg rastgård. Sådana människor skall inte ha hund som inte kan ta ansvar för sina djur, nu projicerade ägaren över problemet på mig och mina kopplade hundar för att slippa ta sitt ansvar. Detta kan bara sluta på ett sätt och jag hoppas innerligt att det inte är mina hundar som denna pudel biter ihjäl. För hundens skull ber jag till Gud att han inte skall bli under bilen. Måste jag säga att jag kommer att vara orolig varje dag som vi går på promenad nu, vi bor nämligen så till att vi måste ta vägen förbi detta hus för att komma ner till havet. Jag vill inte gå med hundarna längs den hårt trafikerade stora vägen.

Detta är bara ett exempel på dålig hundhållning i Sverige, vad kan vi hundägare göra för hunden bästa för att få till en lagändring??

Tyck till !!!

Läs mera om våra Pomeranian hundar www.blackoranges.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hundar som sliter sig från sina ägare

  1. Rosa skriver:

    Ha med dej pepparspray eller nå´t för säkerhets skull. Vet att man inte får, tror jag, men vad gör man? Jag har varit hundvakt under helgen och precis det här bloggade jag om, rädslan för andra hundar.

  2. bullamatte skriver:

    Jag tycker du ska prata med polisen om vart du kan vända dig med problemet. Han kanske måste bygga om staketet lite eller nåt sånt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.