Okopplade hundar – det hände igen

Då hände det IGEN, vi blev överfallna av en stor okopplad hund! Samma hund överföll min vuxna dotter för någon vecka sedan, då hon var ute på en joggingtur, den hoppade upp på henne och hon blev skrämd.

Jag var som vanligt ute med mina tre Pomeranians som är av modell mindre dvs dvärghundar, samtliga kopplade. Vi njöt av promenaden, då hör jag våran granne ropa på sin hund, en stor hund i storlek med en golden retriver, (säkert av fin ras också men jag är så rädd och förbannad just nu så jag kan inte komma på vilken ras hunden är av). Hunden lyssnade inte på sin husse utan rusade rätt ut på vägen och började häftigt hoppa runt mina förskräckta hundar. Hunden ställde sig på bakbenen och hoppade med framtassarna, kanske det var en lek för den stora hunden MEN den kunde ha landat med tassarna på ryggen på någon av mina hundar, då hade förmodligen min hund skadat sig ganska allvarlig, det hade kunnat sluta med att ryggen gått av.

Då hundägaren äntligen fick tag på sin hund, var jag så förbannad, rädd och ledsen att jag enbart skällde ut honom efter noter. Sådant här skall inte behöva hända, men trots det så hör man dagligen om okopplade hundar som ägarna inte har någon kontroll över! Jag hörde senast igår om en stor hund som rusat in i rastgården till en mindre hund, som tur var så slutade även detta lyckligt, den lilla hunden kom undan utan fysiska skador.

Till Alla er som ”tror” er ha koll på era hundar, koppla dem så undviker vi olyckor!

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på

magic tricks
Free Hit Countersstats
magic tricks
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Okopplade hundar – det hände igen

  1. thelittlegirl skriver:

    Håller med.. Gäller både stora och små hundar!!!!! Nånting som jag inte gillar är att när man är på utställning, så är det tydligen en oskriven lag att stora hundar ”kort koppel” och små hundar ”långt koppel” och får springa fram till vilken hund som helst.. För allas trevnad så bör alla hålla koll på sin egen hund, vare sig dom är stor eller liten..Ha en trevlig dag.. =)

    • Susann skriver:

      Hej thelittlegirl,Det låter idiotiskt att låta småhundar gå fram till stiora hundar hur som helst, speciellt på utställningsplatser där det är lite spänning i luften. man skall alltid fråga hundägaren först innan man låter sin hund gå fram till någons annan hund. Samma gäller för barn som rusar fram och klappar främmande hundar, hunden kan bli skrämd och bita barnet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.