Uppfödare känner sig rättslös

Vid senaste årsmötet för Svenska dreverklubben fanns en motion om utträde ur SKK, Svenska kennelklubben. 

Motionen röstades ned. Årsmötet gick i stället på styrelsens förslag, att arbeta för att förbättra kontakten med SKK. 
Det jäser ett missnöje bland dreverfolket, som tycker att Kennelklubben agerar maktfullkomligt och brister i kommunikationen gentemot specialklubbarna.
Ett ärende som väckt reaktion är Filipgårdens kennel i Norberg i Västmanland. 
Kenneln stängdes i princip av i två år från avelsarbete efter en fällning i SKK:s disciplinnämnd.
Men ärendet gällde inte en drever, utan en labrador.
Christer Filipsson som driver kenneln känner sig rättslös.

Läs hela den intressanta  artikeln och bakgrunden på Jakt & Jägare

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Uppfödare känner sig rättslös

  1. Miss Sixty skriver:

    Jag gör mitt bästa, men matte brukar inte släppa datorn 🙂 Voff! //Nellie

  2. Robban skriver:

    Vår käre ordförande beteer sig ibland som den politiker han verkar vara och då menar jag inte detta i en positiv mening. JAg har inte en gång hört honom ta ngn verklig kritik av sina medlemar utan det mesta avfärdas på ett mycket nedsättande och översittande sätt. Men det kanske blir så i en klubb som fått alldeles för mycket makt och ser sig näst intill som en myndighet. JAg är övertygad om att många skulle gå ur andra föreningar om man behandlade sina medlemar på detta sätt. SKK har dock en så stor makt att man inte kan bedriva en seriös hundavel om man inte är medlem. SKK gör på många områden ett mycket bra arbete men det kan ibland kännas som att man har förlorat kontakten med gräsrötterna. Det går bra så länge man inte bråkar men gör man det så…..

  3. Greger skriver:

    KLARGÖRANDEAngående Svenska Kennelklubbens organisation”Man kan undra vad alla medlemsavgifter, utställnings- och registeringsavgifter används till?” Bland annat till SKK:s vd´s lön som enligt uppgift är långt ifrån blygsam. Denne är anställd hos Svenska Kennelklubben som verkställande direktör i organisationen med administrativa arbetsuppgifter. Detta stoppar emellertid inte denne från att utdela direktiv, till Svenska Kennelklubbens Disciplinnämnd i enskilda ärenden å Svenska Kennelklubbens Centralstyrelses vägnar.Hur länge ska en vd kunna sitta?(Som alltså inte är förtroende vald av medlemmarna utan anställd av dessa)För långa mandattider gagnar ingen möjligtvis endast berörda personer men absolut inte Svenska Kennelklubben, en medlemsorganisation som ju är en ideell?/ekonomisk förening? eller svensk hundavel.Det finns fler fall liknande Christer Filipsson och Filipgårdens kennel.Han är tyvärr inte den ende som drabbats av maktmissbruk från Kennelklubbens sida. En ideell medlemsorganisation som ska verka för sina medlemmar och deras hundavel inte tvärtemot detta.Svenska Kennelklubben axlar manteln av självutnämnd myndighetSKKs vd Ulf Uddman uttalar och lutar sig i artikeln i Jakt & Jägare mot begrepp som ”regelverk och förseelser” samt jämför sig och Svenska Kennelklubbens agerande med ”en del andra rättsliga instanser i Sverige.”Detta är inte någon demokratisk medlemsorganisation. Detta är toppstyrd maktfullkomlighet.Mål och syfte med Svenska Kennelklubbens verksamhet.Man kan fråga sig i vilket/vilkas syfte Svenska Kennelklubben anser sig agera i dessa och liknande fall.Svenska Kennelklubbens Centralstyrelses (den av medlemmarna förtroende valda styrelsen i SKK. Alltså den yttersta operativa ledningen) uppfattning i sak.Det vore klädsamt om Svenska Kennelklubbens Centralstyrelse med dess ordförande Nils Åhmansson, tidigare rikspolischef, i spetsen även ställde sig den frågan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.