Det stormar kring STVs program Huset fullt av hundar

Johan Beck-Friis, informationschef på Sveriges veterinärförbund, funderar på att anmäla SVT för brott mot djurskyddslagen.

Allt handlar om SVTs nya ”Dokusåpa” Huset fullt av hundar, som om vi förstår det rätt, även SKK skrev om i sitt pressmeddelande ifjol. Upplägget i programmet, som börjar sändas i mars med Claudia Galli som programledare, är att de familjer som deltar blir tilldelade sex hemlösa hundar. Familjen tillbringar en vecka med hundarna som sedan röstas ut och skickas tillbaka till sina djurhem.

Informationschef på Sveriges veterinärförbund tycker att djuren utsätts för onödigt lidande, hundar som är hemlösa är väldigt känsliga och blir ännu mer stressade om de utsätts för en sådan här situation. Johan Frick överväger nu att anmäla SVT för brott mot djurskyddslagen.

Flera organisationer och grupper på Facebook har samlat många medlemmar som alla protesterar mot programmet. Bla Hundhjälpen är starkt kritiskt till programmet. En annan grupp heter Vi som inte vill att SVT skall sända ”Huset fullt av Hundar” 

HÄR kan du läsa vad Svenska Djurskyddet tycker om programmet.

Vad tycker Du, skall SVT lägga ned hela programmet?

Rasande över nya hundsåpan

SVT sida

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

21 svar på Det stormar kring STVs program Huset fullt av hundar

 1. Dannielle skriver:

  Tycker dem ska lägga ner programmet helt. Alla som någonsin jobbat med omplaceringshundar vet att det här inte är rätt. Det är inte rätt mot en hund överhuvudtaget att använda den som en slit och släng vara. Och det är vad den stora massan kommer att tro efter att ha sett det här programmet. Det är skam för hundsverige om det här skulle sändas på tv.

 2. skvitt skriver:

  Tumme!/Skvitt

 3. Liza skriver:

  Hur kommer det sig att det överhuvudtaget dyker upp ett sådant här program? Jo för att vi översvämmas av hundar här i Sverige just nu. Det blandrasavlas väldigt friskt och oansvariga personer som ”föder upp” dessa hundar annonserar lätt ut dem på ”sin marknad” = diverse Internetannonssajter. Det räcker nu tycker jag, ta ansvar, föd inte upp valpar som går en osäker (ibland plågsam) framtid till mötes. Jo det finns de som bedriver ”okynnesuppfödning” av rasrena hundar också, men blandrashundarna (speciellt amstaffblandningar) dominerar där man bedriver omplaceringsverksamhet.

 4. CathyS skriver:

  Tycker absolut att man ska lägga ner det där programmet! Det är ju helt hemskt att man kan vara villig att göra så mot hundar som redan har det tufft. Vilka arslen! Jag skulle aldrig ställa upp som hem till den där såpan och Claudia Galli ska skämmas som ens ville ta i programmet med tång.De som kom på programidén är djurplågare!

 5. Nina skriver:

  Skriv på den här listan för att stoppa detta djurplågeri!!!!http://www.namninsamling.com/site/list.asp?p=999&id=4011&refresh=20110111105006

 6. Eva skriver:

  Detta program exploaterar djur och är ett sorgligt exempel på hur skrupellös underhållningsbranschen är.

 7. Berit Nielsen skriver:

  Lägg ner programmet !!!!!!!

 8. Charlotte skriver:

  Fult att skylla på blandrasavel. Fler blandraser utan genetiska sjukdommar, rashysterin är nästan lika illa om inte värre än detta program. Bra att man visar vilket problem övergivna hundar är i Sverige, kanske inte rätt sätt. Varje person får ta sitt ansvar och sluta köpa dyra hundar som är sjuka och adoptera istället. Rasren som blandras, det är människans bästa vän!

 9. Leif Persson skriver:

  Charlotte@Du är en riktig skit snackare. ”Fler blandraser utan genetiska sjukdommar” Du har Absolut inga, belägg för det påståendet!

 10. Jimmy skriver:

  Leif@ Och vad var fel med Charlottes inlägg? Det finns varken belägg eller motbevis att blandrashundar har fler eller färre gentiska sjukdomar. Så, DU har Absolut inga belägg för det påståendet heller!Anledningen till att det dyker upp fler och fler hundar i sverige är på grund av efterfrågan, så länge folk inte ställer krav så kommer det alltid att finns oseriösa uppfödare som både avlar ren- och blandras hundar utan tanke.

 11. LuddesMorsa skriver:

  Det låter som om SVT förmedlar en syn på hundar som förbrukningsvaror, slit-o-slängvaror. Sånt är INTE bra, i synnerhet inte om programmet är tänkt att sändas på tid då många barn kan titta på det. Vilken respekt för djur som levande varelser sänder vi vuxna till barnen via ett sådant program?

 12. A-Linda skriver:

  Det låter inte alls bra det där. Men jag tycker ändå att tv ska göra program om hemlösa hundar, (fast på ett sätt där hundarna inte utnyttjas) så att tittare som går i hundskaffartankar får upp ögonen för att man kan ta hand en hemlös hund istället för att köpa från kennel. Själv ska jag adoptera en rumänsk gathund, genom DogRescue http://www.dogrescue.se/ . Hon kommer till Arlanda på Söndag 🙂

 13. A-Linda skriver:

  Namninsamlig mot det här programmet http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Huset_fullt_av_hundar+

 14. Maria skriver:

  På SVTs sida står det att programmet sänds i samarbete med Svenska Kennelklubben, vilket ansvar har SKK för programmet? Borde inte Svenska Kennelklubben har reagerat innan inspelningarna?

 15. Liza skriver:

  Jimmy: det finns ingen efterfrågan på hundar i Sverige, det formligen dräller av för mycket hundar som är till salu eller är placerade på hundhem för omplacering – det är snarare en ”överproduktion”.A-Linda: jag hade önskat att du tagit en svensk omplaceringshund när vi har alldeles för många hemlösa hundar här i Sverige, istället för en rumänsk gatuhund med risk för att vi får in sjukdomar i vårt svenska hundbestånd. Bättre att stävja problemen här i landet än att ta in fler problem. www,hundstallet.se – bli gärna medlem och sponsra vårddygn!Charlotte/Jimmy: när man blandrasavlar så dyker de genetiska problemen upp i generation 2 dvs om man fortsätter och blandrasavlar på fler sådana individer.Jag själv tänker inte döma programmet på förhand utan att ha sett upplägget, hoppas att det blir en ”väckarklocka” för det ökande problemet = hundar som slit och släng-vara.

 16. Sara skriver:

  tycker att det är en helt sjuk programidé.Dessutom underligt att Claudia Galli gått med på att medverka med tanke på att hon utbildats och jobbar som hundinstruktör på hundens hus i Sthlm.Tråkigt när djuren får lida för våra påhitt,spec dessa omplaceringar som redan är otrygga och ärrade!

 17. Marita skriver:

  Då jag själv tagit hand om 4 st. omplaceringshudar och hjälpt många hundar till nya hem så är SVTs nya dokusåpa kränkande mot hundarna!Läs gärna mer i min dagbok på min hemsida!

 18. Dog News skriver:

  Här kan ni läsa vad Svenska kennelklubben skriver om programmet och deras medverkan i det hela http://kennet.skk.se/skk/innehall.aspx?ID=1142&Sprak=sv

 19. Yrog skriver:

  SVT verkar tro att dem gör rätt. Men jag ser inget ljust i deras satsning.

 20. Lasse skriver:

  Och vad är det nu för fel med att ge hundar som av en eller annan anledning ”ratats/slängts” av sina okunniga/olämpliga ägare, en andra chans att få ett kärleksfullt hem!? Är avlivning bättre!?Jag kan tänka mig att många vill ta hand om även de hundar som blev ”utröstade”. Och vari bestod ”stressen”? Det var många viftande svansar och glada kontakter med familjemedlemmarna! Att ”utsätta” hundarna för nytt folk/miljöer är inte mer stressande för en hund än när du lämnar bort den för tillfällig passning/hundpensionat, till farmor när du ska på krogen, eller ex. avel.Big brother och annan skit går an (man kanske skulle införa avlivning där också…?) men att hjälpa hundar att ev. få det bättre passar tydligen inte! Nä, bete dig som ett svin(Big brother) och få en chans att vinna pengar.. Bli behandlad som en hund och du får bara skäll…Å hur kan ni kritisera ett program utan att ha sett det…

 21. Lasse skriver:

  Och det heter inte ”DEM”… gör rätt… tycker ”DEM” skall lägga ner…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.