Sessans hund åkte privatjet över Atlanten – resans pris upprör befolkningen

Att Prinsessan Madeleines Jack Russel hane Zorro lever ett liv i lyx är det ingen som tvivlar på, men att Zorro fick flyga privatjet från New York till Stockholm fick många att lyfta på ögonbrynen.

Som alla vet så flög Madde hem till Sverige för att fira Nationaldagen och ”rädda” situationen som drabbat kungafamiljen den senaste tiden. Maddes hund Zorro fick dock inte följa med, men efter bara ett par dagar blev saknaden för stor, Zorro ”liftade” hem med en privatjet, som normalt kostar mellan 250 000 – 500 000 kronor. Zorro skall ha fått lift av en god vän till familjen och resan skall därmed ha varit gratis. Resans pris och vem som betalar har tydligen upprört en del av Sveriges befolkning.

Gör man en resa med reguljärflyg så innebär hunden ingen extrakostnad om den är så liten att den kan gå som handbagage, säger hovets informationschefen Bertil Ternert. Vilket vi på Dog News erfar, är en alldeles felaktig uppgift hämtad från ingenstans. Tar man med sig en hund som ”handbagage” på flyget så betalar man en extra avgift som ”övervikt” för hunden och hundens bur/resväska enligt vikten. Så informationschef Ternert behöver plugga på lite mera eller så vill vi också veta vilket flygbolag som erbjuder gratisresor, så vi kan tipsa våra läsare om detta.

Informationschefen poängterar att den nu aktuella resan med en privatjet inte inneburit några kostnader för skattebetalarna, vågar man tro på den uppgiften om den tidigare nämnda var felaktig?

Maddes hund åkte privatjet från USA

Zorro fick flyga privatjet hem

Jordbruksverkets införselregler för hund HÄR

 


Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Sessans hund åkte privatjet över Atlanten – resans pris upprör befolkningen

 1. Anonym skriver:

  Min hund fick åka till min dotter med en vän som ändå skulle hälsa på, kan ni skriva om det i Expressen också.

 2. Anonym skriver:

  Sen när blev Expressens journalister ”Madde” med Sveriges prinsessa??

 3. Anonym skriver:

  ”Inga extra kostnader för svenska skattebetalare” är inte samma sak som ”inga extra kostnader”, det gäller att läsa allt

 4. Anonym skriver:

  Svenska avundsjukan – inga vänliga tankar inte !
  Piloten

 5. Anonym skriver:

  hade hon jobbat ihop pengarna själv , så hade jag inte bryt mig .men detta är skatte pengar. jag jobbar men har fan inte råd och skicka hunden flyg.

 6. dognewss skriver:

  Idag blev vi kontaktade av Hovets informationschef, läs mera på länken här http://dog-news.net/2011/06/10/kungahusets-informationschef-kontaktade-oss-rattelse/

 7. Pingback: Kungahusets informationschef kontaktade oss – rättelse | Dog News

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.