Hundar klarar av att nosa sig till cancer – nu är det bevisat

Forskare har kommit fram till att hundar kan upptäcka cancer, i längden kan detta betyda att man kan upptäcka cancer  mycket tidigare än vad läkarna kan göra i dag. Vi skrev redan ifjol om försöken som gjordes där man undersökte om hundar kan upptäcka cancer.

Nu har forskare kommit fram till att det är bevisat att hundar på ett tillförlitligt vis kan upptäcka lungcancer hos människor. Det är tyska forskare som har upptäckt detta, forskarna har tränat fyra hundar att markera om det finns doftspår av lungcancer i utandningsluften från människor. Hundarna klarade av att identifierade 70 procent av lungcancerfallen.

Dogs sniff out lung cancer in humans

Cancerfallen upptäcks av hundar


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hundar klarar av att nosa sig till cancer – nu är det bevisat

 1. Det är riktigt häftigt att hur hundar kan upptäcka cancer!! Jag såg en dokumentär för nåt år sedan om en man och hans hund som kunde nosa sig till det. Mannen träffade läkare och cancerpatienter och hunden hade nästan aldrig fel.

  Min hund upptäckte en höftskada på en annan hund för ett tag sen. Jag sa till ägaren att det var nog nåt med höften så som min hund reagerade. Några veckor senare träffade jag ägaren och hunden igen och då berättade han att han hade funderat på min hunds reaktion och tatt med sin hund till veterinären =) Där var nåt som jag inte minns namnet på, hunden gick på medicin ett tag och blev bättre igen =) Då blev jag riktigt stolt över min lilla plutt (som fyller 5 idag)!

 2. Anonym skriver:

  Vilken underbar berättelse, grattis till din duktiga hund på både födelsedagen och för hans förmåga att lukta sig till sjukdom!

  • Tack anonym =)

   (Ser nu att jag skrivit höftskada, sjukdom i höften ska där stå. Man ska inte prata om sig själv när man skriver om andra, då blir det bara fel =) Hunden hade en sjukdom som hade med höften att göra. Jag däremot har en höftskada.)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.