Site icon

Hundattack som berör ända in i själen

…… där låg han den lille Ceasar och tittade skräckslaget med sina stora svarta ögon, han var alldeles nedsölad av blod, inte en fläck var ofärgad, vi fick in honom i stallet och ringde veterinären, som var 20 mil bort……

……….dom yttre skadorna såg vid första anblicken ut att kunna sys ihop, under ena örat ett djupt sår och bitmärken på bakbenen, pungen var biten i så delar av testikeln var ute, jag stannade hos honom i väntan på vård, försökte ge vätska och förband på såret, han låg mest stilla hela tiden, till slut skrek han högt tre gånger och sparkade sedan slutade han andas, klockan var halv tre på natten när han dog.

Egentligen behövs det inga flera ord, alla kan förstå att alpackan revs ihjäl av lösspringande hundar (annars hade detta inte skrivits här på bloggen). En alpacka kan kosta upp till 250 000 kr beroende på varifrån den är inköpt, men det är inte bara pengarna, det är känslorna att se sitt älskade djur dö inför ögonen utan att kunna hjälpa den på något vis.

Hundägarens agerande vid attacken är väldigt svår att ta in, när han hämtat sina hundar så bad han till Ceasars ägare, att han skulle säga att det hände under jakt för annars skulle inte han få ut något på försäkringen! Sen sa han även att han inte kan garantera att det inte händer igen.

Vi har blivit kontaktade av uppfödaren till Ceasar, som hade läst vårt inlägg om att en förändring måste ske väldigt fort, innan någon människa blir ihjälbiten. De tycker som vi, att något måste göras för att få ett slut på attackerna som blir allt fler!

Läs hela den hjärtskärande berättelsen skriven av Ceasars ägare HÄR

Ni som ville se och klarar av att se, kan titta på de fruktansvärda fotona HÄR och HÄR



Exit mobile version