Körkort på flexikoppel och lösspringande hundar ?

Hans Rosenberg på SKK säger till DN, att man borde ha något slag av körkort på flexikoppel, i så fall måste det väl vara körkort på att få ha hunden lös också?!

Hans menar att man borde ha något slag av körkort på flexikoppel då hunden kan springa iväg i längst 8 meter och det inte är lätt att ha kontroll på hunden då. Om man behöver körkort för flexikoppel så borde väl man införa någon slag av körkort till de som låter sina hundar springa lösa….hur lätt är det inte att tappa kontrollen över en helt lösspringande hund?

Inlägget skrivet för att väcka till diskussion!


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 Responses to Körkort på flexikoppel och lösspringande hundar ?

 1. Bina skriver:

  Fy va larvigt! Börja med hundkörkort ist, så får säkert mindre hundproblem överhuvudtaget!

 2. Birgitta skriver:

  Flexikoppel borde förbjudas helt, om man inte kan använda det rätt förstås. Lösspringande hundar? ja, vad säger man, har själv råkat ut för det, men matte till hunden gjorde inget för att ropa in hunden. Tur att jag hade en hund som inte vill slåss med andra, så det gick bra med mycket gap och skrik åt den lösa hunden, inte en ursäkt från matte fast hon såg hur besvärligt jag hade det med att mota bort hennes hund. Allt slutade väl. Det är hussar och mattar som ska lära sig att hantera både flexikoppel och sina hundar på ett bra sätt, det finns både böcker och kurser för det och sen kanske skaffa hund. Börja med valpkurs tidigt så både ägare och hundar lär sig rätt från början. Det är min åsikt i den här frågan.

 3. Eva skriver:

  Jag har hur många gånger som helst stött på människor med lösa hundar som inte har kontroll över eller kontakt med sin hund. Det händer i stort sett varje dag. Ett fåtal gånger under alla år har jag sett någon människa som faktiskt har haft kontroll och kontakt med sin lösa hund men detta är en sällsynthet. Även den kontrollerade hunden kan naturligtvis plötsligt studsa iväg det vet inte den mötande personen någonting om och kanske inte ägaren själv heller.

  Min åsikt är att ingen någonsin ska gå med hunden lös förbi eller ens i närheten av en annan hund de inte känner. Visa respekt och hänsyn.

  Ställer man problemet med flexikoppel i proportion till problemet med lösa hundar gör det flexikopplet till inget problem alls.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.