Grovt förtal på internet om hundplågaren

Just nu blir tjejen som lämnade Rottweilern att svälta ihjäl i en lägenhet, uthängd på internet. Både bild och namn på tjejen och texten ”DELA vidare så ALLA känner igen denna vidriga människa” sprids som en löpeld på socialamedier som facebook och twitter.

 Vi anser inte att det var rätt att plåga hunden till döds men Ni som sprider bilden och namnet på tjejen som gjorde det gör Er skyldiga till ett grovt brott. Något Ni bör tänka på innan Ni trycker på enter!

Att ”hänga ut” och skandalisera en privatperson är ett typexempel på vad som normalt sett är kränkande. Påföljden kan då bestämmas till böter eller fängelse i högst två år.

Läs mer om förtal på internetDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.