Hundar blir stressade och kan bli galna av att vara i hundgård

Foto:pixabay

 

Forskare har kommit fram till att hundar som hålls i hundgårdar kan visa tecken på extrem stress som ofta är kopplade till psykisk sjukdom.

Hamish Denham vid University of Bristol Anthrozoology institutet filmade hanhundar av rasen  schäfer som alla var utbildade polishundar och konstaterade att hundarna studsade mot väggarna.

De upptäckte också att hundarna snurrade och vände i en snäv cirkel runt bakbenen, cirklade gick eller travade runt i små cirklar, gick eller travade fram och tillbaka längs en linje.

Forskarna menar att ett sådan upprepande, tvångsmässigt beteende är förknippat med många psykiska problem.

I hundstudien hade cirka 93 procent av hundarna något upprepande beteende.

Enligt lag skall hundar som permanent vistas i hundgård rastas på annan plats minst en gång dagligen! Vilket många kennlar inte vet om eller bryter mot ändå 🙁

Tänk Er då hundar som sitter i bur, nu är det förbjudet i Sverige men förekommer i de andra Nordiska länderna på många kennlar men även privat.

Putting dogs in kennels can literally drive them crazy

Chronic Stress in Dogs Subjected to Social and Spatial Restriction. I. Behavioral Responses

An Audit of Behavioral Indicators of Poor Welfare in Kenneled Dogs in the United Kingdom

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #rasgård #hundrastgård

Husdjur
HusdjurDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundar blir stressade och kan bli galna av att vara i hundgård

 1. Paula skriver:

  Det är ju skrämmande att detta framhäva som en nyhet!!! Detta gäller de första djur i fångenskap som inte får utlopp för sina naturliga beteenden.
  Cirkus-djur (elefanter som står och gungar), zoo-djur (rovdjur som går samma invanda bana i sin inhägnad dag ut och dag in), bondgårds-djur (kossor som står och slickar på stängslet maniskt), och även fiskar.

  Dom får ett stereotypiskt beteende för att få utlopp för det dom har inom sig. Hur illa det än verkar så är det ändå bättre för ett djur att få ett stereotypiskt beteende, eftersom dom då gör vad dom kan för att få utlopp för sina behov. Det är värre för de djuren som hamnar i inlärd hjälplöshet, dom bara stänger av och slutar med allt.

  Pest eller kolera, kan man väl nästan jämföra det med… fruktansvärt illa är det oavsett!
  Man ser det för ofta när man passerar hundgårdshundar på promenaden, dom ser ut att ha någon uppvisning, en hoppar mot staketet, den andra smiter då under honom. Den tredje gör en piruett. Nummer 1 springer efter nummer 2, vilket gör plats åt nummer 3 att ta sig fram till staketet osv osv. Samma mönster varje gång man passerar 🙁

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.