Kvinnan fick rätt mot kommunen

Den kvinna i Växjö som drog ärendet om hjälp med hundrastning till förvaltningsrätten har nu vunnit ärendet och kommunen tvingas rasta kvinnans hund även på helger.

Domstolen konstaterar i sin dom att rastning av hunden ska ingå i biståndet för att hon ska uppnå en skälig levnadsnivå, vilket betyder i klartext att man har rätt att få hjälp med sin hund och behöver inte göra sig av med hunden även om man blir äldre eller råkar ut för en olycka och inte har någon annan hjälp att förlita sig på än kommunen.

Detta borde gå som ringar på vattnet och gälla även i övriga landet, då kommer vi snart att se många hundar bli rastade av kommunen. Det kan vara hälsosamt även för dem att få sig en liten promenad i friska luften dagligen mot att bara stressa runt till alla brukare.

Kommunen tvingas rasta hundDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kvinnan fick rätt mot kommunen

  1. Susanne Erikzén skriver:

    Helt underbart!

  2. Carolina skriver:

    Är inte två rastningar per vardag otroligt lite?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.