Ko dödade okopplad hund

koDet är inte ovanligt att kor blir aggressiva om de möter hundar, för något år sedan dödades en kvinna i England då hon rastade sin hund i en kohage. I veckan dödades en okopplad hund i Hässleholm av en ko.

Dels skall hundar hållas under uppsyn som om de vore kopplade denna tid på året och dels skall man se upp om man rör sig i områden där det går kor. Kor har lätt för att bli aggressiva då de ser en hund, det gäller alla kor.

Många hundägare går dagligen genom områden där det betar kor, HÅLL ERA HUNDAR KOPPLADE då ni passerar genom en kohage!

Hundpromenaden slutade i katastrofDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 Responses to Ko dödade okopplad hund

  1. Susanne Erikzén skriver:

    Men herregud! Jag ska hålla koll på min hund javisst, men dessa kor gick inte inhängnade!!! Hur ska man skydda sin hund då!!! Jag vill inte stå ivägen för en flock kor!

  2. Heléne skriver:

    KORNA ÄR VÄL FÖR FAN INHÄGNADE OM MAN MÅSTE GÅ ÖVER EN FÄRIST FÖR ATT KOMMA IN TILL DEM?! Fruktansvärt synd om hunden, ja – men som hundägare har man ansvar för att inte utsätta den för lösa kor!

  3. Mirjam skriver:

    Folk måste lära sig hur djur fungerar. För en flock kor (ofta med kalvar) så är en hund detsamma som ett hot, likt en varg i deras ögon. Vi kan aldrig ta bort djurens instinkter eller förmåga att skydda sin avkomma / flock. Jättetråkigt med hunden, men det är varken korna eller bondens fel.

  4. Pingback: Hundägare och hundar anfölls av ilskna kor

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.