Tik med valpkull levde i intorkat bajs – omhändertogs

Hundarna hölls under oacceptabla förhållanden genom att hållas i den av hundbajs och hundurin nedsmutsade lägenheten. Oskyddade elsladdar och elkablar utgjorde en allvarlig skaderisk, skriver Arbetarbladet.

Länsstyrelsen besökte förra veckan, uppfödaren som bor i en lägenhet i Hofors, där fann man en tik med 7 stycken 10 veckor gamla valpar som levde i misär. Dagen efter gjorde man ett nytt besök och fann då att lägenheten fortfarande inte var rengjord varvid man omhändertog tiken och valpkullen.

Ibland fungerar Länsstyrelsen väldigt fort särskilt då det handlar om uppfödare, medan ”vanliga” hundägare har haft upp till 4 år på sig att rätta till felen så som tex hunden vi skrev om i veckan, läs mera här  .Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tik med valpkull levde i intorkat bajs – omhändertogs

  1. Birgitta Söderholm skriver:

    Vad är skillnaden på Uppfödare och vanlig hundägare undrar jag, ska väl vara lika för alla som har djur 🙁

  2. dognewss skriver:

    En till som fick hålla sin hund i flera år trots brister i hundhållningen http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article2210243/Man-frantagen-sin-hund.html

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.