Hunden är det farligaste djuret i vårt land

Hittills år 2014 (1 januari–29 juli), har 643 personer i Stockholms län sökt vård på vårdcentral för hundbett, hunden är således det farligaste djuret i Sverige, det djur som bitit flest människor.

Människans bästa vän hunden ligger bakom knappt 90 procent av alla bett som innebar att den bitne behövde söka vård, skriver DN.

Chefsläkare Anna Nergårdh, för Stockholms läns landsting säger att många av betten kunde ha undvikits, vanligt djurvett gäller. Klappa inte en hund innan du pratat med ägaren. Var försiktig med hundar som du inte känner och ha koll på dina barn.

En het debatt startade på Dog News förra veckan om just att ha koll på sina barn, där föräldrar vill sätta all fokus på hunden medan vi bara ville upplysa om precis samma sak som chefsläkaren sade till DN.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hunden är det farligaste djuret i vårt land

 1. Hundbett och olyckor med hund
  F A K T A 2014-04-28 : http://ida.msb.se/dokument/infoblad/Hundar.pdf
  Den i särklass vanligaste olyckshändelsen är hundbett. Därefter följer
  skador till följd av att hunden har dragit omkull hundföraren. Ungefär lika vanligt är att människor halkar, snubblar, snavar eller trampar snett när de är ute och rastar hunden och
  knappt hälften så många blir skadade då hunden hoppar upp på dem eller springer på dem.
  Att folk snubblar över hundar eller att hundar rycker till i kopplet så att fingrar mm skadas är
  heller inte ovanligt. Många cykelolyckor inträffar också då människor rastar hunden med cykel eller då cyklister är tvungna att väja för hundar..

  Olyckor med häst
  Under 2012 uppsökte nästan 12900 människor en akutmottagning efter att har skadats i ridolyckor eller annan hästhantering. ga. Totalt ledde dessa skador till nästan 6000 vårddygn under 2012. http://ida.msb.se/dokument/infoblad/Hast.pdf

  Personskador till följd av olika aktiviteter.
  http://ida.msb.se/ida2#page=a0089

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.