Se upp för livsfarliga ostädade hotellrum

hotel

I helgen den 1-2 november övernattade vi på hotell Elite i Växjö, vi betalade 300 kronor extra för städning för att vi hade en hund med oss. men till vår besvikelse fick vi bo i ett för valpen livsfarligt ostädat rum.

Vi incheckning fick vi en skriftlig information om extraavgift för 1 timmes extra städning på grund av medhavd hund. Helt ok för oss och vi förväntade oss ett välstädat rum, men sedan hände saker som fick oss att reagera.

Kolla alltid varje centimeter av ett nytt rum innan ni låter en valp springa lös

Vi hade en 6 månaders två kilos dvärghundsvalp med oss och en valphage som valpen skulle vara i på natten och då vi åt frukost. Efter några minuters vistelse i rummet kom valpen springandes med en livsfarlig vass plastbit i munnen som den höll på att svälja. Efter att vi kämpat med att få bort plastbiten ur valpens hals hittade valpen ett äckligt gammalt smutsigt använt plåster som den tyvärr hann svälja innan vi fick bort det (plåstret kom ut med bajsen igår).

Efter detta kollade vi golven noggrant, trodde vi….minuterna senare hade valpen små lösa parkettbitar i munnen som vi fick gräva ur halsen på den. Vi blev tvungna att placera valpen i valphagen vilket den inte alls gillade då vi hade bokat ett 20 kvadratmeters rum just för en lekfull valp.

Vid närmare eftersyn var det vattenskador på parketten utanför badrummet, duschen placerad så vattenstrålen riktades mot skjutdörren av spegel som inte var tät. Så det var omöjligt att duscha utan att det rann vatten in i sovrummet. Det låg lösa bitar av parkett på golvet och troligen också under sängen var valpen hittade dem. Hela vistelsen i rummet var livsfarlig för en valp.

Varför vi skulle betala 300 kronor extra för ett ostädat och för en hundvalp livsfarligt rum har vi svårt att förstå? Vi har kontaktat hotellet men inte fått något svar så här långt.

Vi hade bokat ett tvåbäddsrum Superior med två enkel sängar enligt beskrivningen. Vi hade ett önskemål om ett tyst rum men allt gick fel.

Rummet vi fick på plats hade en dubbel säng och var så lyhört så ingen av oss varken människor eller hund fick en blund innan nattklubben/restaurangen stängde på morgonnatten. 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Se upp för livsfarliga ostädade hotellrum

 1. Sara skriver:

  Men fy!
  Hoppas verkligen ni krävde pengarna tillbaka, ni ska definitivt inte betala för detta – inget som utlovats blev ju uppfyllt. Tänk om valpen hamnat på akuten istället!
  Men skönt att läsa att valpen kom undan livsfara iallafall, även om valphagen säkerligen var trist <3

  • dognewss skriver:

   Hotelldirektören ringde upp, bad 100 gånger om ursäkt och hade inga bortförklaringar utan skall ta en intern diskussion med sina anställda. Hotellet har 4 rum som är inredda som det vi bodde i och de vet om att duschen sitter felplacerad så golven är vattenskadade! Vi blir kompenserade med ett presentkort på en övernattning på något av Elite kedjans 30 hotell (valfritt)

 2. Pingback: Hundutställare – att tänka på då Ni bor på hotel |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.