Sju jakthundar har blivit angripna av varg de senaste månaderna

Det har skett ovanligt många vargangrepp mot hund de senaste månaderna, vargangreppen har skett i Dalsland och i Bohuslän.

Det handlar om flertalet vargar som gått till attack, några hundar överlevde men de flesta dog av attackerna. I december beslöt man att skjuta en varg under skyddsjakt i Kroppefjällsreviret där flera hundar och får blivit attackerade.

Länsstyrelsen hade tagit ett beslut om att skyddsjakt på 8 vargar skulle ske i Dalarna men det beslutet har nu dragits in. I ett pressmeddelande gick Naturvårdsverket ut med en förklaring till varför skyddsjakten ställdes in.

”Naturvårdsverket bedömer att Länsstyrelsen i Dalarnas läns beslut om licensjakt på varg uppfyller kriterierna om selektivitet och strängt kontrollerade förhållanden. Däremot har länsstyrelsen i sina beslut inte visat att det saknas annan lämplig lösning, att upprätthållandet av gynnsam bevarandestatus inte försvåras och att uttaget ska vara i begränsad mängd. Syftet med licensjakten är inte heller tillräckligt tydligt.”

Läs hela pressmeddelandet från Naturvårdsverket här

Det finnas nu oro för att någon kan ta lagen i egna händer.

Ovanligt många vargangrepp mot hundDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.