Atix – Fästingfrysare

atix-fästingborttagare-0Det finns sedan en tid tillbaka rekommendationer som manar att först frysa ihjäl fästingen innan de tas bort från huden.

Skälet är att bakteriella smittor som fästingen kan bära på kan ”kräkas över” till sin värd i situationer då fästingen stressas, te.x då den lyfts bort från huden – även med vanliga bortplockade (snaror, pincetter etc). Denna risk minimeras då fästingen först fryses ihjäl och detta är vad Atix gör (som medicinteknisk produkt är den givetvis säker också för huden). Fästingen blir därefter dessutom enklare att lyfta bort eftersom fästingens munorgan kontraheras.

Motverka risken för borrelia och andra fästingburna sjukdomar med Atix!

  • Dödar fästingen genom snabb torrfrysning
  • Slår ut fästingens kräkreflex
  • Orsakar sammandragning av suganordningen – lättare att ta bort
  • Kan användas på både människor och djur
  • Inga ozonpåverkande tillsatser
  • Enkel tillämpning och dosanpassat spraymunstycke
  • Snabbfrysning (torrfrysning) av fästingen innan den tas bort rekommenderas av ledande medicinska institut

Så här enkelt är det!

1. Lokalisera fästingen

Lokalisera fästingen som du ska ta bort.

2. Spraya

Håll munstycket 1 cm från fästingen och tryck av. Dosera enligt bruksanvisning

3. Ta bort fästingen

Ta bort fästingen med den fästingborttagare du normalt använder, eller med den medföljande pincetten.

Borrelia – en tyst epidemi

Med klimatförändringen och växande klövviltstam blir problemet med fästingar och fästingburen smitta större och större. Allt fler smittas av borrelia och med det ökar antibiotikaanvändandet och därmed även borrelians resistensutveckling mot antibiotika. Parallellt med detta får vi mer kunskap om borrelios, vilket visar att sjukdomen är mer allvarlig än vad man tidigare trott.
Många av de som fick borrelia trodde att de hade ett skydd då de blivit ”Fästingvaccinerade”. Tyvärr finns inget fästingvaccin, men det finns vaccin mot TBE och det skall man ta. Mot borrelia kan man bara skydda sig genom att undvika att få fästingar, och genom att minska risken att fästingen överför bakterier då den bitit sig fast.
Som ett led i kampen mot fästingburna sjukdomar är ASCIA riktlinjerna uppdaterade 2014 och rekommendationen är nu att vid fästingbett alltid snabbfrysa fästingen innan den plockas bort. Dessa rekommendationer stärks även av en publikation i JAMA (en av världens mest välrenommerade medicinska tidskrifter). Läs mera om fästingburna sjukdomar här 

Budskapet är tydligt – För att minska risken att bli smittad av borrelia och andra bakteriella fästingburna sjukdomar, slå alltid ut fästingens kräkreflex genom snabb torrfrysning innan den plockas bort. Använd då alltid Atix fästingfrysare.

Läs mera om Atrix härDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.