VARNING – Hundsvindel på facebook

Igår kväll blev vi uppringda av en person i Göteborg som sett en annons om billiga Pomeranian hundvalpar på facebook. Detta handlar om svindleri i miljonklassen!

En kvinna som kallar sig för Persson Ann-Charlott Terese har upprättat minst 9 profiler i olika namn och lägger sedan upp lockannonser på olika forum på facebook. Där hon lovar billiga valpar, allt från 3 000 kronor. Valparna sägs komma från Frankrike och kommer att levereras till Landvetter flygplats med ett transfer bolag.

Flera unga tjejer i Göteborg har betalt in pengar och sitter och hoppas på att valpen skall levereras om 2 veckor, MEN det kommer ingen valp så Ni kan sluta hoppas! Sedan vi och gruppen Smuggling, svindel og nettsteder har börjat undersöka personen så har nu en av profilerna stängts ned. Personen går också under namnet Barbarino Charlotta och Hanaoka Sato.

Personer som denna upprättar många profiler på facebook, de går in i köp och säljforum, blir medlemmar och väntar i månader innan de slår till. Då lägger de ut annonser om billiga hundvalpar och stjäl foton på internet som de sänder till valpköparna allt för att locka till sig pengar för valpar som INTE FINNS! De tjänar miljoner på detta och pengarna går till ett konto i Kamerun.

Dog News har varit i kontakt med 2 personer i Göteborg som förväntat sig en söt liten valp men som i sista stund förstod att något var fel och inte betalade summan till kontot i Kamerun.

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

9 svar på VARNING – Hundsvindel på facebook

 1. Ulla Martín skriver:

  Förstår fortfarande inte, varför man inte kontaktar en seriös uppfödare genom kennelklubben?

  • Katarina skriver:

   det är väl ändå inte så svårt att förstå? Många har inte råd att lägga upp de pengar som en rasren hund med stamtavla kostar, då tror de att de kommer billigt undan med att köpa på en sådan annons. Sen kan man ha åsikter om man då har råd att ha hund, men det är ju en annan diskussion. Hoppas du förstår nu 🙂

 2. Pingback: Att köpa en Pomeranian valp |

 3. Britt Sjöstrand skriver:

  Jag har också varit utsatt för dessa bedragare. När de fått pengarna för valpen började de kräva en skyhög summa för försäkring, under transporten som man skulle få tillbaka när valpen levererades. Jag betalade inte

 4. Eva skriver:

  Jo Katarina, jag tycker det är svårt att förstå. Efter alla som det stått om i tidningarna som blivit lurade? Och framförallt efter allt som stått om smuggelhundar, sjuka hundar, hundar från valpfabriker.

  Och ja, jag tycker det är konstigt att köpa en hund där man inte har en aning om vad man köper. Frisk? Sjuk? Skadad? Mentalitet? Allergier? En hund som man ska ha som bästis i så många år.

  Och hur en valp skulle kunna kosta en tredjedel för att den flygs från Frankrike, är det ingenting som människor reagerar på?

  Jag vet att en del människor är naiva och vill tro gott om alla och det är helt ok. Men att så många går på dessa bluffar är ingenting annat än pengar.

  Undrar hur många som skulle köpa bil om det står ”Volvo okänd modell okänt antal mil, okänt skick, okänd årsmodell. Flygs från Frankrike. Endast 20000” Ingen.

  • Kajsa skriver:

   Det en hund kostar i inköp är bara en liten del av vad den kommer att kosta. Veterinär vaccinationer försäkring mat . Så ju mer man vet om valpen desto bättre utsikter att få en frisk hund. Har man inte råd att köpa från seriös uppfödare ska man inte köpa någon överhuvudtaget. När ska folk lära sig att tänka….

   • Britt-Marie skriver:

    Håller med dig till punkt och pricka. Du undrar när folk ska lära sig att tänka? Verkligheten visar att vissa är snabbtänkta och andra tyvärr väldigt trögtänkta.

 5. Pingback: Att köpa en Pomeranian valp | Indy – Sveriges Sötaste hund

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.