Från valp till diabeteshund

Dog News delar här med sig av Malin Nymans berättelse om hur det är att vara mamma till en liten tjej med Diabetes typ 1. Nike insjuknade när hon bara var två år.

Varje dag, 24 timmar om dygnet, handlade under många år för Nike om att ta minst tio sprutor per dygn och lika många blodsocker prov i hennes små fingrar och tår. Dagarna består av att konstant hålla koll på hennes blodsocker för att undvika dagliga och nattliga känningar som i värsta fall kan leda till medvetslöshet och koma. Detta är hennes vardag.

Det har periodvis varit väldigt tufft för henne och 8000 andra svenska barn som årligen insjuknar.

Trots att det är en av de äldsta sjukdomar vi har finns det inget botemedel.

Som mamma sökte Malin efter lättare sätt för hennes lilla flicka att leva med denna diagnos och framförallt ville hon öka säkerheten kring henne då mamman eller hennes pappa inte är tillsammans med dottern.

Svaret som Malin fann var att träna en Alarmerande Diabetes hund. Idag, tack vare sponsorer så har de fått möjligheten att tillsammans med SoS, Svenska service och signal hundförbundet träna deras hund Molly. Då det finns så lite kunskap och så få som har genomgått och certifierat enligt ADEU (Assisstance Dogs Europé) Diabeteshundar i Sverige beslöt Malin och hennes man även att dokumentera deras resa med Nike & Molly.

Det kommer att bli två kortfilmer på Youtube, den ena är redan släppt och går att se här nedan (nästa film släpps i sommar):

En engelsk kortare version går att se nedan:

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Från valp till diabeteshund

  1. Pingback: Från valp till diabeteshund – del 2 |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.