Kan hundar dö av Purinas Beneful hundfoder ?

I USA och Finland skriver media om att tusentals hundar har insjuknat och dött efter att ha ätit av Purinas Beneful hundmat?!

Rykten säger att tusentals hundar i USA har insjuknat och dött av att ha ätit av Purinas Beneful foder. Hundarna har fått problem med levern, blödande magsår, förlorat vikt och pälsproblem med mera. I USA gjordes nyligen en stämning mot Nestle Purina PetCare Company, där man påstår att Purina Beneful foder innehåller mykotoxiner som påstås ha orsakat inre blödningar och leverskador och dödsfall bland hundar.

Purina tillbakavisar ryktena och säger till media: ”Först och främst, det finns inga kvalitetsproblem med Beneful. Beneful är en högkvalitativ, näringsrik mat som uppskattas av miljontals hundar varje dag. Beneful backas upp av Purinas stränga kvalitetskontroller och omfattande program för livsmedelssäkerhet. Online inlägg innehåller ofta falska uppgifter och vilseledande påståenden som orsakar onödig oro och förvirring för våra Beneful kunder.

Lawsuit Claims Purina’s Beneful Is Poisoning, Killing Dogs

Suosittu koiranruoka sairastuttanut tuhansia koiria?Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.