”Norska” djurplågaren överklagar domen

Den kvinna som i Norge är dömd till livstids djurförbud och i Sverige dömd för djurplågeri, överklagar nu Tingsrättens dom från juni 2015.

I sin överklagan till Hovrätten skriver ”norskans” ombud följande:

”Taxichauffören har uppträtt amatörmässigt. (Kvinnan) hade inte låst grinden till egendomen. Det skulle betyda att taxichauffören hade kunnat köra utanför grinden, men själv valde att stå kvar. Om taxichauffören var rädd för hunden kunde taxichauffören ha bett henne att öppna grinden, men stängde i stället fönstret till bilen”, skriver LT.se.

Den norska kvinna som tidigare i Norge blivit dömd till djurförbud dömdes i juni i Sverige för djurplågeri, till villkorlig dom och dagsböter på totalt 15 600 kronor.

Norskan skall också betala skadestånd på 7 009 kronor till Taxi Östersund för att hon inte betalt en taxiresa från Östersund.

Kvinnan lämnade sina två hundar utan uppsikt mellan den 28 april och 3 maj 2014 då hon åkte på utlandsresa till Georgien, och dömdes därav för djurplågeri.

Hundarna var törstiga och hungriga och hade ätit av sin egen avföring, rummet stank av urin och avföring då hundarna hittades.

 Här finns många artiklar och foton.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Norska” djurplågaren överklagar domen

  1. Saffran skriver:

    Kan inte fatta att detta monster inte fått djurförbud ännu!
    Hoppas att ansvariga skrattar åt överklagandet och kastar det i soporna där det hör hemma..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.